10 caini isteti fac spectacol intr-un numar de dresaj alaturi de stapanul lor. Minunat!

Iata pasii pe care sa-i urmezi, pentru a-ti invata cainele sa stea in pozitie „culcat”.

Ia cu tine cateva recompense si aseaza-te in fata lui. Arata-i o pentru a-i strani interesul, insa fara a-l lasa sa ti-o ia din mana.
Comanda-i mai intai sa stea in pozitia „sezi”, deoarece iti va fi mai usor sa incepi antrenamentul din aceasta pozitie.
Tine recompensa in fata cainelui, aproape de nas, si spune-i comanda „culcat”. Misca gustarea, incet, in jos pana ajungi la podea, apoi trage-o spre tine formand un „L”. Catelul iti va urma mana, pentru a lua gustarea asezandu-se in pozitia „culcat”.
In cazul in care cainele, nu se apleaca spre recompensa, apasa-l usor cu mana pe spate (in apropierea gatului). Odata ajuns jos, incurajeaza-l sa-si puna capul pe labe, printr-o apasare usoara cu mana.

Cand animalul se afla in pozitia culcat, mangaie-l si lauda-l timp de cateva secunde, pentru a nu se idica din pozitie. Ofera-i apoi recompensa si lasa-l se sa bucure de ea. La sfarsitul antrenamentului ii poti da o recompensa mai mare. Astfel, data viitoare iti va acorda mai multa atentie.
Acorda-i putin timp pentru a-si savura gustarea si apoi repeta comanda. O sedinta de antrenament trebuie sa dureze aproximativ 10-15 minute. Daca sedintele depasesc 15 minute, cainele se va plictisi si nu va mai fi atent.
Odata ce cainele tau invata comanda, fara a mai fi nevoie sa-l indrumi, stai in pozitie dreapta in fata lui si spune-i sa stea culcat.
Dupa cateva zile de in care cainele isi duce la bun sfarsit comenzile, poti incepe sa raresti recompensele.

Fa repetitii zilnice impreuna cu animalul tau, in diferite locatii: acasa, in parc, pe plaja etc. In cazul in care iti dresezi cainele doar intr-un singur loc, exista posibilitatea ca acesta sa nu o respecte atunci cand se afla intr-o locatie diferita!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata