10 locuri de pe Pământ care sunt interzise pentru vizite

Pământul este o planetă cu tot felul de diversități, vegetații și habitate, prin urmare există câteva locuri care nu sunt destinate vizitelor din partea unui om.

Secretele acestor destinații turistice reprezintă niște motive destul de întemeiate pentru care turiștii nu au voie să le bifeze pe lista lor pentru vacanță, cel puțin în anumite luni ale anului.

Dar chiar dacă mergi și în orice alte luni ale anului, s-ar putea să descoperi că unele dintre aceste locuri pot fi chiar destinația ta finală.

1. Insula Santinelei de Nord

Este una dintre Insulele Andaman și se află situată în Golful Bengal. Aceasta este înconjurată de recife de coral de pretutindeni.

Insula a fost numită cel mai greu loc de vizitat din lume, tocmai datorită faptului că recifele o fac inaccesibilă.

2. Tribul Sentinelese

Există o insulă undeva în lume în care locuiește tribul Sentinelese, iar aceștia sunt foarte protectori în ceea ce privește izolarea lor de restul lumii.

Aparent, sunt una dintre ultimele grupări care se împotrivesc contactului cu lumea modernă. Dacă vrei să mergi să le faci o vizită prietenească, oprește-te – ei se ocupă și cu vânatul de oameni în timpul liber.

3. Peștera Lascaux

Este o peșteră misterioasă situată în sudul Franței, despre care se crede că are mai bine de 20.000 de ani. Locul a fost interzis accesului publicului încă din 1963.

Rapoartele susțin că în anul 1948, peștera a fost deschisă vizitelor turiștilor, dar când s-a observat că dioxidul de carbon expirat de către oameni alterau picturile de pe pereți, intrarea oamenilor a fost interzisă.

Este declarată site-ul patrimonial UNESCO și numai câțiva oameni de știință au dreptul să-l viziteze.

4. Metro 2

Serviciul de metrou de 50-200 de metri adâncime din Moscova, Rusia, a fost o bandă de metrou secretă, care era paralelă cu metroul public. Rușii au creat-o pentru a evita o catastrofă nucleară.

5. Altarul Ise Grand

Acest altar japonez este unul dintre cele mai vechi sanctuare din lume și cuprinde o serie de peste 100 de sanctuare. Este un loc interzis pentru omul obișnuit, deoarece doar membrii familiei japoneze imperiale îl pot vizita, preoții sau preotesele.

6. East Rennell, insulele Solomon

Această insulă este probabil una dintre cele mai frumoase, dar este, de asemenea, un loc pe care nu ar trebui să-l vizitezi, deoarece despre triburile și localnicii acestui teren magnific se spune că ar fi vânători de oameni.

Cu toate acestea, locul a fost etichetat ca fiind un sit al patrimoniului mondial UNESCO.

7. Insula Estică, Chile

Rapa Nui sau Insula Estică este una dintre cele mai îndepărtate locuri de pe Pământ. Se află în oceanul Pacific. Deși tehnic face parte din Chile, cultura antică a acestui teren este unică pentru locuitorii săi izolați.

Această insulă situată în largul coastei din Sao Paula, Brazilia este cunoscută pentru populația de șerpi care trăiește acolo, prin urmare, este interzis să o vizitezi.

Interesant este că poți vedea un șarpe la fiecare pas pe care-l faci sau chiar mai puțin. Numai câțiva oameni de știință pot intra în această insulă după ce au obținut diverse permisiuni.

8. Proveglia, Italia

Poveglia a fost un refugiu, o fortăreață, un loc de exil și un teren de depozitare pentru bolnavii și decedații de secole. Insula este situată între Veneția și Lido, Italia de Nord.

Insula conține una sau mai multe gropi de ciumă. Unele estimări sugerează că 100.000 de persoane au murit pe insulă de-a lungul secolelor. Chiar și în ziua de azi, oamenii se tem să se apropie de zonă.

CITEȘTE URMĂTORUL ARTICOL

Cele mai RESTRICȚIONATE locuri de pe Pământ!

Dacă erai de părere că poți călători oriunde în lume, înseamnă că nu ești conștient de faptul că sunt anumite locații pe Pământ în care noi, oamenii obișnuiți, nu avem voie să punem piciorul.

Dacă te gândeai că „Zona 51” va fi inclusă pe listă, probabil vei fi dezamăgit să afli că sunt mai multe locuri cu un nivel de secretitudine mult mai înalt decât ea.

Iată care sunt cele mai restricționate locuri de pe Pământ și de ce oamenii obișnuiți nu au voie să le viziteze:

1. Rezerva mondială de semințe din Svalbard

Situată pe o insulă norvegiană foarte îndepărtată, aceasta are o securitate de vârf care protejează bolțile ce se întind pe o lungime de 120 de metri.

Oamenii obișnuiți nu au voie să o viziteze pentru că aici sunt stocate toate soiurile de semințe din lume, în cazul în care vreodată ar exista o criză sau o catastrofă globală.

2. Arhivele Secrete ale Vaticanului

Nu te gândi că poți trece dincolo de Arhivele Vaticanului. Numai câțiva membri de elită ai societății Vaticanului au acces la această bibliotecă.

Ea conține cărți și note secrete despre contactul Satanei cu oamenii, despre formele extraterestre de viață, dar și codurile antice mayașe.

3. Pine Gap

Dacă ai presupus că există o singură „Zonă 51” în lume, atunci nu ai aflat încă despre existența Pine Gap din Australia. Agenția Centrală de Informații și Guvernul australian monitorizează cu strictețe această regiune.

Ea a fost desemnată ca o zonă în care zborul este complet interzis. Nimeni nu știe explicația, însă se zvonește că ar ascunde un secret teribil.

4. HavenCo

A fost creat în anul 2000 și construit pe o veche platformă antiaeriană, în apropiere de Anglia. Acest loc oferă organizațiilor diverse VPN-uri, servere, coduri de criptare și proxy-uri.

Pentru a colabora cu HavenCo, conținutul tău nu ar trebui să conțină spam, hacking sau pornografie infantilă.

5. Air Force One

Nimeni din lume nu poate accesa Air Force One. Cu un sistem de securitate bine pus la punct, nimeni nu știe încă ce se află în interiorul acestui avion.

6. Insula Șerpilor

Această insulă din Brazilia este un loc în care toată lumea se teme să meargă. Ea este casa celor mai periculoși șerpi din lume, al căror veni toate topi, literalmente, carnea umană. Încă nu te-ai speriat?!

7. Seiful Coca-Cola

Cine nu adoră Coca-Cola?! Dar te-ai întrebat vreodată de ce rețeta sa este secretă? Ei bine, rețeta se găsește în acest seif secret pe care nimeni nu are voie să-l acceseze. Numai personalul care lucrează acolo poate vedea rețeta.

8. Fort Knox

Protejat de 30,000 de soldați, Fort Knox este considerat cel mai sigur loc din întreaga Uniune. Acesta păstrează toate comorile naționale de prestigiu.

9. Seiful de Aur – Banca Angliei

Conține aproximativ 5,000 de tone de aur și se află în Marea Britanie. Pentru a-l putea accesa, ar trebui să treci peste o ușă dotată cu bombe, care folosește un sistem de recunoaștere vocală de cea mai înaltă tehnologie.

10. Camera 39

Înființată în 1970 și cunoscută sub denumirea de „Curtea Economiei”, Camera 39 este locul în care toată valuta străină este cumpărată pentru Kim Jung-un.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata