10 lucruri, despre care să nu vorbești nici cu rudele. Convinge-te că va fi mai bine așa

Rudele și prietenii, fără îndoială, sunt acele persoane care așteaptă de la tine doar adevărul. Însă nu întotdeauna această deschidere înseamnă posibilitatea de a fi mai apropiați. Unele informații, ar fi mai bine să le păstrezi pentru tine.

Iată 10 lucruri, pe care trebuie să le ții în secret, indiferent de legăturile de rudenie.

1. Salariul

Este un tabu! Oricât de mult sau de puțin ai câștiga, nu trebuie să menționezi suma. Atunci când vorbești despre o cifră concretă, tu le oferi apropiaților posibilitatea de a-ți planifica bugetul și cheltuielile.

2. Datoriile

Dacă ai anumite împrumuturi sau rate de achitat, este de înțeles că te frământă, dar nu trebuie să împărtășești această informație și celor apropiați. S-ar putea ca în loc de ajutor să fii judecat.

3. Cheltuielile

Fiecare dintre noi are anumite necesități. Indiferent de câștigul pe care-l ai, ești liber să cheltuiești banii cum îți dorești. Nu orice rudă sau prieten o să te înțeleagă, dacă la un salariu minim îți permiți să comanzi homar și șampanie.

4. Problemele

Atunci când îți vine să te plângi de problemele pe care le ai, amintește-ți că nimeni nu este interesat de ele. Fiecare își vede de problemele sale.

5. Dependențele

Nu există oameni fără cusur. Pentru unii un pahar de vin în fiecare seară este o normă, la fel cum pentru alții câteva pachete de țigări pe zi. Nu trebuie să-i enervezi sau să-i determini să te sâcâie și mai mult spunându-le despre viciile tale.

6. Perspective

Ai fost anunțat că dacă până la sfârșitul lunii vei munci la fel de sârguincios, vei fi avansat în funcție. Nu spune asta cu voce. Oferă-le celor dragi posibilitatea de a se bucura de rezultat.

7. Planurile de cumpărături

Vrei să-ți cumperi un gyroboard? Este minunat, dar cel mai probabil, doar pentru tine. Când planifici să cumperi ceva, nu-i anunța și pe cei apropiați, este foarte probabil că n-o să te susțină.

8. Planurile de vacanță

Ai muncit un an întreg și te gândești deja la vacanță? Dacă crezi că o să le spui tuturor și o să mergi singur, greșești amarnic!

9. Planurile de muncă

Ai obosit de rutină? Vrei să-ți schimbi locul de muncă – fă-o în tăcere! Pe lângă faptul că îți pot strica planurile, rudele îți pot da niște sfaturi greșite sau te pot determina să te îndoiești.

10. Planurile de viitor

Sunt planuri mărețe, care trebuie să trăiască doar în tine. Pentru ca ele să se realizeze nu trebuie să le afișezi, trebuie să faci totul ca să le îndeplinești!

Oamenii de lângă tine, desigur, sunt familia ta, cu care trebuie să-ți împărtășești trăirile și cunoștințele, dar, totuși, e mai bine să vorbești despre rezultatele obținute, decât despre visurile nerealizate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata