10 lucruri pe care doar oamenii căsătoriți le vor înțelege

De multe ori, ne întrebăm de ce nu ne merge căsnicia în ciuda tuturor eforturilor depuse. Să fie oare complet adevărat? Dacă vă doriți să aflați care sunt pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a atrage armonia în căsnicia voastră citiți sugestiile oferite de noi mai jos.

1. Asumarea responsabilității e extrem de importantă într-un mariaj. Dacă nu-ți dorești să fii responsabil pentru acțiunile tale din cadrul relației, comportamentul tău este identic cu cel al unui copil răsfățat. Relația cu partenerul trebuie să se bazeze pe maturitate și înțelegere.

2. Învățați să acceptați faptul că nu puteți fi mereu de acord. Încercați să înțelegeți punctul de vedere al fiecăruia și să-l luați în considerare măcar ca opțiune. Într-o căsnicie e important să existe un astfel de echilibru.

3. Cadourile pe care vi le faceți nu trebuie să fie neapărat scumpe sau arătoase, contează să fie dăruite din inimă. Scrie-i și un bilet cu un mesaj din suflet. Pune-i-o în secret în geantă sau servietă și îi vei face ziua mai bună.

4. Pentru femei, e important ca un bărbat să înțeleagă nevoia lor de a fi ascultate. Nu trebuie să le rezolve problemele, e suficient să fie alături de ele când le este greu și să le asculte. În orice căsnicie, e esențial ca partenerii să aibă timp și pentru ei.

5. Timpul petrecut încercând să-ți schimbi partenerul după căsătorie e irosit complet. Problemele pe care le ai cu partenerul tău nu apar din cauza asta, ci vin din interiorul tău.

Dacă încerci să-l schimbi, partenerul tău te va înțelege greșit și va crede că felul în care e nu este suficient pentru tine. Astfel de dezamăgiri în cuplu pot duce la distanțare și la ruperea relației.

6. Nu vă prefaceți că nu vedeți problemele și nu le ignorați. Plictiseala în dormitor, lipsa conversațiilor și sentimentele negative față de partener sunt mici conflicte care trebuie rezolvate, la fel cum ai trata simpotomele unei boli care pare a fi incurabilă.

Încercați să găsiți împreună toate soluțiile posibile, una dintre ele va funcționa cu siguranță și veți reuși să vă salvați căsnicia.

7. În relația voastră trebuie întotdeauna să fiți corecți. Împărțiti treburile casnice între voi, nu lăsați ca unul dintre parteneri să facă mai multe decât celălalt. La fel trebuie procedat și în cazul nemulțumirilor fiecăruia și a dorințelor și a necesităților ambilor parteneri. O căsnicie reușită implică rezolvarea problemelor în doi.

8. Fă toate eforturile necesare pentru a învăța să-ți apreciezi partenerul. Descoperă mereu calitățile pe care le apreciezi la soțul sau la soția ta .Fă-i complimente partenerului și învață să comunici cu tine însuți în același mod. Relația cu noi înșine influențează relațiile noastre cu cei din jur.

9. Încercați să mențineți vie flacăra iubirii după căsătorie. Nu permiteți să dispară momentele magice precum o plimbare seara împreună prin parc sau o cină la lumina lumânărilor pentru care a gătit unul dintre voi. Petreceți cât mai mult timp împreună, la fel cum făceați și înainte de a vă căsători. Lucrurile nu trebuie să se schimbe, ba mai mult, relația voastră va deveni mult mai solidă doar cu ajutorul vostru.

10. Țineți-vă de mână, alergați împreună prin parc sau mergeți la concertul trupei care vă place. Doar dacă nu mai sunteți la vârsta adolescenței nu înseamnă că nu puteți să vă bucurați de mici momente care sunt sarea și piperul oricărei căsnicii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata