11 obiceiuri nesănătoase care sporesc procesul de îmbătrânire. Află secretul tinereții veșnice:

Dacă de fiecare dată când priviți în oglindă aveți impresia că aspectul exterior nu corespunde vârstei, probabil că merită să apăsați alarma și să schimbați ceva în viața dumnevoastră. Spuneți NU obiceiurilor proaste și alimentelor nesănătoase.

Vă prezentăm o listă de factori care afectează în mod direct modul în care arătați:

1.Sunteți îndrăgostiți de dulciuri.

Dulciurile nu aduc numai kilograme în plus, dar consumul excesiv se vede imediat pe față. Ai auzit ce înseamnă un proces de glicemie? Acesta este un proces de multiplicare a moleculelor de zahăr în fiecare celulă a corpului uman. Cu fiecare desert mâncat, culoarea pielii devine mai palidă, iar cercurile sub ochii devin mai întunecate și pronunțate. Nu trebuie să eliminați complet dulciurile din meniu, dar cel puțin să-i reduceți consumul, toată lumea poate să o facă.

2.Durata somnului este mai mică de cinci ore pe zi.

Pentru a evita apariția unor cercuri întunecate sub ochi și pungilor bine-cunoscute, corpul are nevoie de o odihnă completă. Și poate fi asigurată numai de un somn profund prelungit, de cel puțin 7-8 ore pe zi. Dacă nu dormiți suficient în mijlocul unei săptămâni de lucru, acest lucru va fi vizibil pe chipul dumnevoastră și afectează performanța.

3.Vă uitați la televizor mai mult de 5-6 ore pe zi.

Bineînțeles, în epoca tehnologiilor avansate, este păcat să nu vă răsfățați cu vizionarea emisiunilor TV preferate sau cu seriale. Oamenii de știință au demonstrat că fiecare oră petrecută în fața televizorului, scurtează cuu 22 de minute din viață.

Și tot cercetătorii susțin că persoanele dependente de TV trăiesc, în medie, cu cinci ani mai puțin decât cei care nu sunt dependenți de acest proces. Această poziție a corpului este percepută ca un ”stres” și acumulați kilograme nedorite.

4.Aveți un mod sedentar de viață.

Dacă activitatea dumnevoastră este de așa natură, încât trebuie să petreceți cea mai mare parte a zilei static, atunci trebuie doar să vă ridicați și să faceți pauze. Faceți un mic exercițiu de încălzire pentru a evita obezitatea sau, mai rău, bolile cardiace, de rinichi, etc. În timpul liber, faceți mai multă mișcare.

5.Nu neglijați utilizarea cremelor de protecție solară.

Soarele ne luminează în cea mai mare parte a anului, iar influența directă a luminii solare nu este benefică pentru pielea noastră. Razele ultraviolete ale soarelui afectează pielea direct, provocând îmbătrânirea prematură și apariția ridurilor. Nu neglijați utilizarea cremelor cu protecție solară. Pentru femei, este necesar tot anul împrejur.

6.Utilizarea excesivă a machiajului.

În compoziția fiecărui produs cosmetic sunt uleiuri care înfundă porii, complică respirația pielii și provoacă îmbătrânirea prematură a pielii. De asemenea, consmetica conține un procent ridicat de alcool, care provoacă deshidratarea.

7.Nu utilizați o cremă de zi și de noapte.

Acest lucru se explică prin faptul că pielea feței este adesea uleioasă, dar sub ochi – pielea este uscată și sensibilă și este mai predispusă la riduri. Folosind o cremă pentru conturul ochilor și a pleoapelor în fiecare zi, puteți să evitați îmbătrânirea. La urma urmei, cremele hidratante și hrănitoare conțin colagen și elastină, hormonii responsabili pentru o piele tânără.

8.Îți place să dormi cu fața în pernă.

O postură incorectă în timpul somnului poate, de asemenea, să afecteze negativ starea pielii și să provoace apariția ridurilor. Dacă preferați să dormiți pe burtă, există un risc sporit de îmbătrânire rapidă. Colagenul se produce în timpul nopții, iar dacă pielea feței este în mod constant acoperită, atunci își pierde capacitatea de a se recupera natural. Poziția perfectă pentru somn este pe stape, cu capul drept.

9.Creșterea temperaturii în casă.

Cu toții iubim să ne fie cald în casă, mai ales, când afară este foarte frig sau plouă. Dar, înainte să porniți bateriile de încălzire la capacitatea maximă, trebuie să știți că aerul uscat deshidratează foarte mult pielea feții. Pentru a evita uscarea pielii, puneți o cană de apă lângă radiator.

10.Nu mai consumați grăsimi necesare organismului

Pentru a evita îmbătrânirea prematură a pielii, mâncați mai mult pește. Acesta conține grăsimi utile și aminoacizi care nu vor adăuga kilograme nedorite. De asemenea, aceste substanțe se găsesc în nuci și semințe.

11. Vă petreceți cea mai mare parte a timpului într-o stare oblică.

Dacă vă aplecați în timpul muncii, presiunea asupra coloanei vertebrale devine incorectă datorită curburii sale. Și aceasta agravează respirația, digestia. Dacă acordați puțină atenție sfaturilor de mai sus, vă puteți prelungi tinerețea și frumusețea.

Nu uitați că emoțiile pozitive prelungesc viața!

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata