4 motive de ce oamenii care vorbesc cu ei înșiși sunt geniali

Să scrii este echivalent cu a vorbi cu tine însuți, pentru că îți așterni propriile gânduri pe foaie. Dar ce înseamnă dacă vorbești singur cu tine?

Mulți au această deprindere și se sfiesc să recunoască. Sincer, eu multe ori ”gândesc cu voce tare”. Astăzi vă prezentăm 4 motive care vor descoperi beneficiile discuțiilor cu propria persoana. Cu siguranță, vor fi o descoperire uluitoare.

1. Ne focusăm mai eficient asupra activităților pe care le avem de făcut, când vorbim despre asta.

În timp ce efectuezi o muncă grea sau ușoară, nu contează, dacă vorbești singur cu tine nu este nimic grav. Aceast obicei te ajută să te concentrezi mai bine asupra sarcinii pe care o ai de îndeplinit. Verbalizarea acțiunilor tale te ajută să gândești rațional și să te focusezi asupra pasului următor.

De asemenea, este o tehnică perfectă, care te ajută să depășești situațiile neprevăzute, când trebuie să iei o decizie rapid și eficient. Aceasta este o strategie minunată de a te îndeplini sarcinile aparent neinteresante, plictisitoare sau provocatoare.

2. Verbalizarea monologului interior ne permite controlul asupra lui.

Uneori gândurile năpădesc aspru și nu putem evada din această capcană. De exemplu, avem de îndeplinit o sarcină urgentă, dar suntem complet cu gândul în altă parte. Vestea bună este că acest monolog interior poate fi controlat prin verbalizare.

Dacă ieșim din zona confortabilă a gândurilor, putem să decidem care sunt prioritățile noastre. Dacă sunteți prea critici, de exemplu, credeți că sunteți lenos, prea iresponsabil, etc. încercați pentru o zi să spuneți cu voce tare tot ce gândiți. În acest mod, aveți șansa să corectați toate defectele. Discuția este primul pas spre schimbare.

3. Îmbunătățește memoria

Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Trimestrial din Psihologia Experimentală, o persoană care vorbește cu ea înșăși în timp ce încearcă să găsească un obiect pierdut îl va localiza mai repede decât cel care nu o face. Acesta este rezultatul focusării, descris mai sus, precum și a altor factori.

Când verbalizăm o problemă, folosim mai mult din creierul noastru pentru a ne concentra asupra ei. De asemenea, suntem mai predispuși să ne amintim lucrurile pe care le-am spus sau făcut. Când vorbim cu noi înșine, angajăm câteva părți ale creierului pentru a procesa informațiile relevante.

4. Contribuie la dezvoltarea personală

Vorbind cu propria persoană ești predispus să atingi și subconștientul. Uneori, ne punem țeluri mari, însă inconștient ne îndepărtăm de ele. Apoi, ne dăm seama că am deviat de la scopul inițial. Când vorbim cu noi înșine ne motivăm suficient și oferim semnale importante subconștientului și inconștientului.

Obiectivele verbalizate au o șansă sporită de realizare. Un mic exercițiu zilnic vă poate schimba viața, la propriu. Dimineață priveștete în oglindă și fii recunoscător pentru tot ce ai, stabilește obiectivele cu voce tare și treci la acțiune. Există ceva puternic în acest obicei și auto-motivația îți va conferi energia necesară. Discuția cu sinele vă permite să vă angajați într-un mod concret, precis și sigur.

Acest dialog interior devine vocea ta, acțiunile, deciziile și interacțiunile tale. Acesta este modul în care procesați emoțiile. Acesta este modul în care rezolvați problemele complexe și faceți alegerile importante în viață.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata