57 de copii abandonați la secția pediatrica Sf. Maria din Iași au nevoie de ajutor: „au nevoie de părinți si de dragoste”

57 de copii abandonați la secția pediatrica Sf. Maria din Iași au nevoie de ajutor: „au nevoie de părinți si de dragoste”. Personalul medical care se ocupa de copii este format din doua asistente si un medic. Din pacate, cei trei nu fac fata situatiei, scrie financiarul.ro.

„Facem un apel la toti cei care vor sa dea un ajutor, cat de mic, unor copii cu varste intre 0-2 ani, abandonati. Sectia de recuperare pediatrica Sf. Maria Iasi are in ingrijire 57 de copilasi abandonati cu varste intre o luna si 2 ani. Centrul de ingrijire se afla in spatele Maternitatii Elena Doamna.

Cine doreste sa contribuie cu ceva (pampers in primul rand, bani, haine si jucarii – noi sau second hand – hainute mai mult de interior pentru ca nu au fost niciodata scosi afara, fiind doar cateva asistente care se ocupa de ei) poate lua legatura cu: Anca Craciun (0749067014); Alexandra Parnic (0753856441); Irimiea Adrian (0756646441); Olaru Alina (0745557985); Diana Padure (0745831521).

Transmiteti acest apel si altor persoane care credeti ca ar putea ajuta – oricit de putin ar da fiecare, conteaza foarte mult!

Sunt copii care la 9 -10 luni nu stiu sa stea in fundulet datorita faptului ca au patutul prea mic incat nici nu se pot intoarce pe burtica. Sunt copii care in loc de pampersi folosesc pelinci învelite în celofan… nu mai vorbim de faptul ca duc lipsa de hainute, medicamente, servetele, mancare, jucarii, papucei si cel mai important: au nevoie de parinti, de oameni cu inima mare, de dragoste…”, este anuntul lansat de comitet.

Bonus: Gestul unei asistente de la Spitalul Grigore Alexandrescu i-a lasat pe multi fara cuvinte. Gestul facut de o asistenta de la Spitalul Grigore Alexandrescu din capitala a devenit viral si arata ca se poate si altfel. Ceea ce a ales sa faca asistenta de la Spitalul Grigore Alexandrescu a fost surpins intr-o imagine postata apoi pe reteaua de socializare Facebook.

Imaginea in care asistenta de la pediatrie este asezata in pat alaturi de o micuta pacienta si ii citeste povesti s-a raspandit cu repeziciune in social media, mai ales ca gestul ei este unul neobisnuit. Poza in care este surprinsa asistenta de la Spitalul Grigore Alexandrescu cititnd o poveste, este insotita si de un text emotionant.

„La Grigore Alexandrescu, o tanara asistenta ii citeste o poveste unei fetite de 5 ani de etnie roma, pe care mai intai a imbaiat-o si a invelit-o bine, bine. Este si mama fetitei in salon, dar nu stie carte si are ochii in lacrimi. Probabil nu e obisnuita cu atata blandete si generozitate.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata