9 asistente de la aceeași maternitate au rămas gravide în același timp

Nouă asistente de la o maternitate din Maine, Statele Unite, au rămas însărcinate aproape toate în același timp și vor naște în următoarele patru luni.

„De-a lungul unei ture număram colegele care sunt însărcinate. Apoi ne-am dat seama că suntem nouă”, a declarat una dintre gravide, pentru NBC.

Coincidența a devenit virală pe internet după ce una dintre asistente, Brittney Verville, a postat o fotografie pe Facebook cu celelalte opt colege însărcinate, fiecare ținând un carton cu data estimată a nașterii.

„E cu siguranță ceva în apă, aici la Centrul Medical din Maine, la secția de Obstretrică. Mulți copilași în această vară”, a scris ea, pe rețeaua de socializare.

Firește, spitalul a distribuit imaginea, alături de un mesaj de felicitare.

Potrivit Washington Post, Carol Sakala, care conduce o secție specializată în nașteri și îngrijirea gravidelor, la organizația National Partnership for Women & Families, a declarat că nu există o explicație științifică pentru această coincidență.

„Nu există vreun motiv biologic. Încercam să mă gândesc la posibile cauze – câteodată surorile și prietenele apropiate vor să treacă prin experiența de a naște și crește copii împreună”, a spus specialistul.

În unitatea medicală lucrează 80 de asistente în secția de Obstretrică. Conducerea maternității le-a asigurat pe asistentele gravide că nu vor fi probleme legate de personal, pe perioada nașterilor.

“Este reconfortant să știm că vom avea una grijă de cealaltă”, a mărturisit Samantha Giglio, una dintre asistentele gravide.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata