Această metodă mi-a fost dată de un medic stomatolog ieșit la pensie. Soluția super-eficienta care îți curăță dinții – Scapă de tartru și de carii la tine acasă

Tartrul este reprezentat din depozitele minerale de pe dinti. In timp, daca nu este inlaturat, acesta poate duce la instalarea parodontitei. Daca un drum la stomatolog nu te incanta invata cum sa scapi de aceste depuneri chiar la tine acasa. Urmeaza pasii de ma jos:

Iata mai jos de ce ai nevoie pentru a face un detartraj chiar la tine acasa cu ingrediente din propria bucatarie:–Bicarbonat de sodiu ; –Periuta de dinti ; –Apa oxigenata ; –Sare ; –Apa ; –Pahar.Bicarbonatul de sodiu este cea mai populara si cea mai eficienta substanta pentru eliminarea placii dentare acasa.1:In primul rand, amesteca in pahar o lingura de bicarbonat de sodiu cu ½ lingurita de sare. Inmoaie periuta de dinti in apa calda, apoi imbib-o in amestec. Perie bine dintii cu ea, apoi scuipa. Repeta procedeul timp de cinci minute, scrie secretele.com.

Combina un pahar plin cu apa oxigenata cu ½ cana de apa calda si clateste gura cu aceasta solutie timp de un minut, apoi scuipa si clateste din nou gura cu ½ cana de apa rece.Urmeaza acesti pasi o data pe saptamana, timp de 1 luna!

Bonus: Cum iti dai seama ca ficatul tau sufera. Boala care nu doare, dar se simte.Un ficat bolnav te poate face sa suferi cu intreg corpul, deoarece este esential in buna functionare a organismului uman. 1. Abdomen umflat: ciroza, una din afectiunile grave ale ficatului, cauzeaza retentia de lichide in abdomen (afectiune cunoscuta sub denumirea de ascita). Pacientul poate avea aspectul unei femei gravide.

2. Icter: Pielea palida, decolorata si ochii ingalbeniti sunt simptomele cele mai evidente ale unui ficat bolnav. Acest fenomen de ingalbenire este un rezultat al excesului de bilirubina care nu poate fi eliminata. Alte semne asociate nivelului cresut al bilirubinei sunt : urina de culoare inchisa, scaun deschis la culoare si mancarimi insuportabile.

3. Starea de greata: apare datorita capacitatii reduse a organismului de a procesa si elimina toxinele sau datorita schimbarilor de metabolism. Totusi, atunci cand avem greturi sau vomitam fara a avea o cauza cunoscuta sau o problema digestiva depistata, acest simptom poate indica o afectiune serioasa la nivelul ficatului.

4. Pierderea apetitului: un ficat bolnav va declansa semne de alarma tot mai serioase. Pierderea apetitului si scaderea rapida in greutate sunt doua simptome ce indica deja o afectiune serioasa a ficatului.

Bonus:De ce sa nu combini lactatele si mezelurile. Sase asocieri de alimente periculoase pentru sanatate. Cand alimentele “incompatibile” sunt consumate impreuna, exista riscul ca nutrientii sa nu se mai asimileze corect. Mai mult, din aceasta combinatie pot sa rezulte substante care provoaca diaree, toxiinfectii si cresc riscul de cancer.

1. Lapte si ciocolata: Oricat de suprinzator ar parea, laptele si ciocolata nu fac casa buna. Combinate, calciul din lapte si acidul oxalic din ciocolata formeaza un compus numit oxalat de calciu, greu de digerat, care poate provoca diaree. “Oxalatii din ciocolata si cazeina din lapte se precipita si, pe langa faptul ca provoaca indigestie, se reduce din actiunea neurostimulatoare a ciocolatei.

Ciocolata cu lapte este oricum destul de periculoasa, intrucat contine lapte praf reconstituit si multe zaharuri, care pot duce in timp la boli cardiovasculare, cum este ateroscleroza”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, expert in alimentatie.

2. Cafea cu lapte: Daca obisnuiti sa adaugati lapte in cafea, va alegeti doar cu gustul, spun medicii. “Laptele taie din actiunea stimulatoare a cafelei. Daca o cafea amara se digera in 20 de minute, cea cu lapte ramane si trei ore in stomac“, adauga prof. dr. Mencinicopschi.

3. Iaurt cu mezeluri: Multe persoane consuma un iaurt langa un sandvis cu sunca fara sa stie cat e de gresit. Mezelurile contin nitrati (conservanti) care, in combinatie cu acidul organic (lactic) din lactate, se transforma in nitrozamina, o substanta cancerigena. “In general, combinatia dintre doua proteine animale este foarte indigesta. Acest lucru este specificat clar la alte religii. De exemplu, pe masa evreilor nu veti vedea niciodata lapte si derivate langa carne”, subliniaza specialistul citat.

Proteinele vegetale, separat de cele animale: 4. Laptele de soia contine proteine vegetale, grasimi, carbohidrati, vitamine si minerale si este foarte hranitor daca este consumat ca atare. In combinatie cu ouale, carnea sau alte alimente foarte bogate in proteine animale, se incetineste activitatea proteazei, substanta care ajuta la descompunerea proteinelor pentru a fi digerate.

Astfel, proteinele nu mai sunt asimilate asa cum trebuie si digestia este incetinita. “Sfatul meu este sa nu amestecati proteinele vegetale cu cele animale. Proteinele vegetale merg cel mai bine cu carbohidrati: linte, soia sau mazare cu orez etc“, recomanda specialistul in alimentatie Gheorghe Mencinicopschi.

5. Fainoase cu zahar: Prajiturile sunt delicioase, dar combinarea amidonului din fainoase cu zahar, dulceata, miere, sirop sau chiar cu fructe dulci de tipul curmalelor, stafidelor sau smochinelor este contraindicata. Pe langa actiunea nociva asupra activitatii pancreasului, aceasta asociere produce si fermentatie, favorizand aparitia arsurilor la stomac.

6. Cartofi copti cu unt: Nu este bine sa combini grasimi saturate cu amidon, iar in aceasta categorie se incadreaza piureul, painea cu unt, macaroanele cu branza, painea cu sunca sau cartofii cu unt ori smantana. Daca vei face acest lucru, activitatea pancreasului scade si, implicit, si secretia de insulina, crescand riscul aparitiei diabetului zaharat. Poti consuma in schimb grasimile cu proteine sau cu acizi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata