Acest baietel creeaza isterie in sala dupa ce isi da camasa jos

Dragi parinti moderni si ocupati, stresati de lupta pentru a asigura copiilor toate cele necesare, stiu ca nu aveti timpul si puterea sa va monitorizati copilul cat de mult ati dori, dar aveti acces la informatii despre acest sport care, pe langa aspectul si dezvoltarea fizica armonioasa, aduce si alte beneficii unui tanar in perioada cea mai dificila a vietii sale: adolescenta!

Pe langa aspectul fizic estetic si sanatatea atat de importanta, tanarul va invata notiuni de anatomie, fiziologie si nutritie, care il vor ajuta sa nu greseasca in privinta vietii sale de adult.

Preocuparea pentru acest proces laborios de modificare a corpului il va ajuta pe adolescent sa isi dezvolte calitati precum vointa, perseverenta, disciplina, autocontrolul si il va feri de “bolile sociale” modern: sedentarismul, obezitatea, consumul de tutun/ droguri si violenta.

Un tanar care isi petrece zilnic 1-2 ore antrenandu-se greu va elimina surplusul de hormoni specific varstei si isi va dirija pornirile agresive firesti catre efortul controlat de la sala.

Este cunoscut cazul unuia dintre cei mai mari culturisti, Dorian Yates, care adolescent fiind a descoperit sportul cu greutati in scoala de corectie, ulterior reusind in viata tocmai datorita acestui sport.

Celebrul Arnold Schwarzener a ajuns unde este propulsat de titlurile sale in culturism in urma uimitoarei transformari dintr-un tanar cu sechele de rahitism in “Stejarul Austriac”, demonstranbd cat se poate de clar beneficiile culturismului asupra tinerilor practicanti.

Parintilor care inca mai au indoieli asupra efectelor sanatoase ale acestui sport, le-as arata poze cu Serge Nubret la 70 ani si i-as intreba daca viseaza sa arate asa macar la 40 de ani, nu la 70.

Cuturismul este un stil de viata bazat pe miscare. Completat de o alimentatie sanatoasa, pe un echilibru al nivelului de stres/ odihna, care ii confera celui care respecta principiile sale o sanatate de fier la orice varsta, o stare mentala pozitiva, fara complexe si depresii, si un fizic impresionant.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata