Acest dans tata-fiica incepe intr-o nota sensibila, cand lucrurile incep sa se precipite pe ringul de dans

Dansul este una dintre activitatile preferate de relaxare, de schimbare a rutinei pentru foarte multi dintre noi. In ciuda faptului ca ne pot durea picioarele dupa o noapte de dansat in club, pe langa amintiri placute, ai declansat si o serie de reactii pozitive in organismul tau, la care poate nici nu te-ai gandit.

Dansul dezvolta musculatura, facand-o sa sustina greutatea corporala a celui care danseaza, deci creste forta corporala (capacitatea muschilor de a opune rezistenta unei alte forte). Acesta duce si la cresterea rezistentei fizice, iar dansatul des duce la cresterea ratei cardiace, imbunatatind astfel functionealitatea aparatului cardiac. S-a descoperit ca oamenii care sufereau de insuficienta cardiaca au reusit sa-si imbunatateasca ritmul cardiac si respiratia cand au urmat cursuri regulate de dans. Mai interesant e faptul ca dansul s-a dovedit a fi mai bun in prevenirea acestor tip de boli decat folosirea aparatelor cardio din salile de sport sau plimbatul cu bicicleta.

Un efect foarte important al dansului, la care nu tindem sa ne gandim, este ca acesta este foarte bun la combaterea efectului stresului, creste stima de sine, dezvolta o perceptie pozitiva asupra vietii si previne depresia – dintr-un grup de oameni care au fost diagnosticati cu aceasta tulburare, s-a descoperit ca cei care au luat parte la un curs de dans in grup au avut o vitalitate mai mare ca restul, prezentand si mai putine simptome ale bolii.

Dansul in doi poate avea acelasi efect relaxant asupra psihicului nostru. Cel mai suprinzator beneficiu trebuie sa fie, insa, faptul ca stimuleaza memoria. Cercetatorii au tras concluzia ca exercitiul fizic, precum dansul, duce la incetinirea pierderii in volum a regiunii responsabile cu memoria.

Cel mai evident beneficiu il reprezinta scaderea in greutate, deoarece dansul duce la arderea rapida a caloriilor, la fel de mult ca alte activitati, ca joggingul, mersul cu bicicleta ori antrenamentele de aerobic – si cred ca dansul e mult mai placut si mai impresionant, decat alte variante. Desi rezultatul difera de la corp la corp, se considera ca 30 de minute de dans/zi pot duce la scaparea de 0,5 kilograme/saptamana.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata