Acest sofer ii da o lectie buna unui politist nepregatit care l-a oprit in trafic

Un sofer din Timis a ajuns celebru pe Facebook, dupa un schimb de replici cu un politist care l-a oprit in trafic. Soferul depasise viteza legala in localitate, dar scandalizat, a cerut sa vada viteza inregistrata de radar si certificatul de omologare.

Dar politistul nu i-a aratat nimic si, dupa o cearta apriga, a plecat dupa ce l-a amendat pe sofer.

Acest sofer a fost oprit de politie la iesirea din localitatea Pui, in judetul Hunedoara. Circulase cu 69 de kilometri la ora in interiorul localitatii. Pregatit sa-i dea amenda, politistul a fost luat la zor de soferul care i-a cerut insistent sa vada cu ochii lui inregistrarea facuta de radar, dar si certificatul de omologare.

″- Sanctiunea minima ce s-a putut aplica dumneavoastra este 97,5 lei.

– Am 2 probleme: sa-mi aratati omologarea si metrologia radarului dupa ce-mi aratati filmarea.

– Este tot ce trebuie acolo.

– Va rog sa-mi aratati. Conform legii trebuie sa-mi aratati.

– Nu spune legea…

– Ba da, spune legea ca trebuie sa-mi arati! Aveti sau nu aveti?”

Politistul ii raspunde soferului ca nu e in masura sa puna la indoiala viteza masurata de radar si refuza sa completeze mentiunile din procesul verbal la cererea lui.

″- Scrieti acolo in mentiuni: v-am solicitat metrologie si nu ati putut sa-mi aratati.
– Nu ca nu am putut.
– Nu ati putut! Lasati ca scriu eu in mentiuni. Nu scrie acolo ca am dreptul sa scriu mentiuni?
– Eu le scriu.
– Dvs. le scrieti? Scrieti ce spun eu: Domnul agent principal Valvu nu a vrut sa prezinte metrologia aparatului radar. Domnule, scrieti acolo, dupa aia mergeti in instanta. Doresc sa semnez cu mentiuni.”

Soferul nu se lasa si il acuza pe politist ca ii incalca dreptul de a-si spune oful in procesul verbal. In cele din urma agentul cedeaza si pleaca.

″- Va bateti joc, domnule, cand merg cu 20 la ora in localitate si ies cu 69 imi dati amenda. Militia romana! Sa-mi aratati ca aveti dispozitie ca stati in punctul asta de verificare! Trebuie sa mi-l aratati!
– Va doresc o zi buna!”

Soferul povesteste ca a fost “impins in capcana politistilor” de colegii agentilor care “fluidizau traficul in interiorul localitatii”.

“Nu-mi vine sa cred ca ma opriti in conditiile astea in care ceilalti agenti ne invitau sa iesim din localitate. Consider ca mi-am facut datoria de cetatean.”

Filmuletul a fost postat de soferul timisorean pe Facebook si a fost vizualizat de peste 300 de mii de ori si redistrubit de 7000 de utilizatori. Politistii sustin ca agentii nu sunt obligati sa le prezinte soferilor certificatele de omologare ale radarelor, ci doar daca ajung in instanta, la contestatia amenzii.

“Instanta va cere sa i se prezinte de catre inspectoratul de politie certificatul metrologic al radarului folosit. La un numar mic de km depasire se intampla, sunt cazuri, poate sa nu il constate sau poate sa ii dea un avertisment”, spune Carmen Obarsanu, avocat

Soferul asteapta sa primeasca acasa amenda de 100 de lei si se mai gandeste daca o va contesta in instanta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata