Acest stup nou permite ca mierea să fie colectată fără ca albinele să fie deranjate

O familie de australieni a inventat un nou design pentru stupul de albine, design care permite culegerea mierii într-un mod mult mai simplu şi fără a afecta populaţiile de albine.

Familia Stuart Anderson se ocupă de apicultură de foarte mulţi ani, şi de la an la an găsesc câte o soluţie mai eficientă pentru a se ocupa de afacerea lor. Până acum asta pare cea mai bună soluţie şi a atras atenţia multor apicultori.

Apicultorii sunt nevoiţi să folosească costume speciale şi fum pentru a se păzi de atacurile albinelor, însă cu această nouă tehnologie activitatea este cu mult simplificată.

Stupul este format din celule fagure deja formate parțial. Albinele finalizează cu ceara lor acel fagure şi vor umple ulterior celulele cu miere.

Când acest instrument este pornit funcţionează la fel ca un robinet, celulele se înclină vertical iar mierea curge până la un jgheab sigilat la baza cadrului din stup, în timp ce albinele sunt netulburate.

Când mierea a curs se închide robinetul iar sporurile acelea revin în forma lor iniţială pentru ca albinele să le umple din nou cu miere.

Această nouă tehnologie este cel mai mare avans în apicultură. Majoritatea apicultorilor sunt nerăbdători să poată umple borcane cu miere de la robinet.

Metodele actuale de colectare sunt stresante pentru albine. Pe lângă că pierd rezultatul unei munci grele, albinele sunt dezorientate de fum şi pot muri încercând să se apere. Acest nou stup, Flow frame cum este denumit poate promova diversitatea genetică și poate reduce, de asemenea, posibilitatea răspândirii acarienilor sau virusurilor între coloniile ambalate prea strâns, și în plus susține fertilizarea culturilor urbane.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata