Acesta e cel mai sigur oraș din România! Are centură cu patru benzi și populația e în continuă creștere

Surpriză mare: cel mai sigur oraș din România nu e nici București, nici Cluj sau Timișoara. E un alt oraș din Transilvania.

Oradea a fost declarat orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță într-un top realizat de Storia. Cele mai sigure zone ale orașului sunt Calea Aradului, Nufărul și Centrul Civic.

În realizarea topului au fost luate în calcul o serie de criterii, printre care costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.

Un alt mare plus este centura cu patru benzi și faptul că nu se prea produc ambuteiaje în trafic.

Calitatea orașului a fost demonstrată și de numărul de locuitori în creștere. Numărul a crescut semnificativ, acum ajungând la 221,861 de persoane.

Conform cercetării, la care au participat 93.532 români din toată țara, Oradea este orașul cu cel mai ridicat grad de siguranță. Clasamentul continuă cu Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe și Timișoara. Capitala României se clasează abia pe poziția a noua, iar Ilfov pe a zecea. La polul opus, orașele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puțin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călărași, Târgoviște, urmate de Vaslui, Piatra Neamț, Galați și Reșița.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranță, fiind urmată de Crișana și București și Ilfov. La polul opus, Maramureș și Moldova au obținut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din țară.

În general, s-a observat o legătură strânsă între numărul mare de locuitori din fiecare oraș și siguranța resimțită de cetățeni. Astfel, orașele care au primit cele mai mari note au un număr de aproximativ 300.000 de locuitori, pe când cele care se încadrează în pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai mult, orașele cu grad ridicat al siguranței au și un Produs Intern Brut ridicat și o rată a șomanului scăzută, de sub 4%.

Cel mai sigur cartier din Oradea este Calea Aradului, fiind urmat de: Nufărul, Centru Civic, Cantemir și Rogerius.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata