Aceste 20 de băuturi nu ai voie să le bei după 40 de ani. Și nici acum să nu exagerezi

Organismul omenesc este constituit în mare parte din apă, de aceea consumul de lichide este vital pentru noi. Doar că nu orice băutură este benefică. Ceea ce se asimilează ușor și nu duce la îngrășare la 18 ani, poate avea consecințe neplăcute la 40 de ani. Iată de ce trebuie să eviți aceste băuturi, dacă vrei să fii sănătos și suplu.

Apa de cocos aromatizată

Apa de cocos naturală este o metodă perfectă de a potoli setea, spre deosebire de cea aromatizată, ce conține îndulcitori și alte substanțe nenaturale.

Limonada

Deși pare a fi o băutură naturală și extrem de răcoritoare, cantitatea mare de zahăr din aceasta îți poate dăuna.

Iaurtul de băut

Și iarăși, pe lângă probioticele bune pentru sănătate, în acest iaurt se adaugă îndulcitori, ca să fie mai gustos.

Latte-ul

Atunci când latte-ul conține doar espresso și lapte, nu e nicio problemă. De obicei, însă în latte se mai adaugă siropuri, frișcă și condimente, care o fac mai gustoasă și mai calorică.

Ginul tonic

Deși se crede că este o băutură inofensivă. Ginul tonic conține multe calorii și zahăr, care îți poate înlocui norma zilnică de energie.

Băuturile cu înghețată

Deși sunt foarte gustoase și adorate de copii, aceste băuturi îngrașă.

Băuturile cu bere

Pentru cei ce nu iubesc berea amară s-a inventat o băutură în care berea are gust de măr, de pară, lămâie ș.a. Doar că acest gust bun se datorează siropurilor aromatizate.

Ceaiurile laxative

Aceste ceaiuri grăbesc activitatea intestinelor, ceea ce duce la eliminarea tuturor substanțelor din sistemul digestiv, inclusiv, a celor benefice, care nu au reușit să fie asimilate. Nu exagera cu ceaiurile laxative, dacă nu vrei să te confrunți cu un deficit de vitamine și microelemente.

Băuturile cu vin

E aceeași problemă ca și cu băuturile cu bere. Ele conțin foarte mult zahăr. Mai bine alege un pahar de vin roșu clasic.

Concentratul din fructe

Aceste produse, pe lângă fructe mai conțin o cantitate mare de îndulcitori și coloranți.

Ceaiurile reci din comerț

Ceaiul este o băutură naturală, însă ceea ce se găsește în sticlele din magazin e cu totul altceva – coloranți, aromatizatori și zahăr.

Cafeaua prea tare

O cantitate prea mare de cofeină spală calciul din organism, fapt care duce la osteoporoză. Cu vârsta aceste probleme se acutizează.

Apa vitaminizată

Deși conține vitamine sintetice, pentru a fi mai gustoasă în ea se adaugă mult zahăr și alți îndulcitori.

Ceaiul rece din localurile fast food

Gândește-te de două ori înainte să consumi această doză mortală de zahăr.

Apa carbogazoasă dietetică

În loc de zahăr în această băutură se adaugă aspartam. Recent savanții au stabilit că și ea contribuie la depunerea grăsimilor în organism.

Sucul de fructe din comerț

Și acesta conține din plin zahăr și alți îndulcitori.

Laptele degresat

Deși conține mai puține calorii, află că împreună cu grăsimea din lapte se iau și toate vitaminele și substanțele nutritive.

Băutura energizantă

Ele îți oferă energie nu doar datorită cofeinei, dar și îndulcitorilor.

Cola

Indiferent de producător, această băutură are o groază de zahăr. Iar pentru ca să nu pară atât de dulce în ea se adaugă niște acizi foarte agresivi, care distrug dinții și pereții tractului digestiv.

Cocktail-ul

Indiferent că e alcoolic sau nu, cert este că el conține multe siropuri cu zahăr, aromatizatori și coloranți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata