Adolescenta care i-a vrajit pe toti cu vocea ei si a castigat X Factor

Fatin Shidqia Lubis, o adolescenta in varsta de 17 ani din Indonezia i-a uimit pe membrii juriului si a smuls ropote de aplauze de la spectatori in timpul performantei de la prima editie a X Factor.

In acest videoclip ea a interpretat fenomenal melodia «Grenade» a lui Bruno Mars.

Poti alege dintre atat de multe optiuni atunci cand vine vorba de activitatile extrascolare ale copilului, incat nu e de mirare ca uneori ramai indecis mai multa vreme, dorind sa alegi ceva educativ si interesant pentru copilul tau.
Iti venim in ajutor vorbindu-ti in randurile care urmeaza despre cursurile de muzica pentru copii.

O optiune demna de luat in seama datorita beneficiilor asupra dezvoltarii ulterioare a copiilor sunt cursurile de muzica, fie ca este vorba de canto sau instrument.
Indiferent ca vorbim de instrumente muzicale cu corzi, de percutie, sau de ce nu, instrumente de suflat, acestea constituie o alegere inteleapta pentru copii incepand cu varsta de 2 ani.

Pentru a intelege mai bine care sunt cele mai potrivite instrumente muzicale pentru micutul tau, in functie de varsta, stam de vorba cu doamna Claudia Atanasoae, General Manager.

Exista copil “afon”?

Ca puternic sustinator al educatiei muzicale timpurii, sfatuiesc toti parintii sa incerce sa ignore preconceptia conform careia doar acei copii care au ureche muzicala pot invata sa cante la un instrument. In cei 5 ani de la deschiderea scolii ne-am lovit de foarte multe ori de acest zid, am intalnit multi parinti care au venit la noi si au spus ca micutii lor nu au ureche muzicala sau nu sunt talentati la muzica.

Pe masura trecerii timpului le-am demonstrat acelor parinti ca ideea de “afon” nu exista si ca simtul ritmic si intonatia, desi innascute, se dezvolta in timp. Cu cat suntem expusi la muzica mai timpuriu, cu atat progresele si apropierea de muzica vor fi mai vizibile.

Dovada a acestui lucru stau si performantele acelor copii, in domeniul muzical, unii dintre ei fiind in prezent castigatori ai unor concursuri sau festivaluri importante din domeniul muzicii.

In ceea ce priveste varsta potrivita pentru inceperea studierii unui instrument muzical:

– in jurul varstei de 4 ani pot incepe lectiile individuale de muzica si anume cursuri de pian si vioara,

– la 5-6 ani lectii de chitara, percutie si canto,

– peste 7 ani pentru cei care doresc sa studieze violoncelul.

Copiii prescolari

Deoarece este foarte important ca educatia muzicala a copiilor sa inceapa cat mai devreme, am creat cursuri special dedicate copiilor de varsta prescolara, intre 2 si 5 ani. Acestea sunt cursuri de grup, pentru a stimula in acelasi timp si componenta de socializare in timpul lectiilor de muzica.

In cadrul acestor cursuri, copiii de varsta prescolara isi pot dezvolta prin joc abilitatile muzicale si se pot familiariza cu toate instrumentele muzicale, astfel incat trecerea la studierea unui anumit instrument, dupa varsta de 4 ani, sa fie cat mai facila.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata