Am băiat sau fată? 6 povești bătrânești și… nebunești care te-ar ajuta să ghicești (până să-ți arate Bebe la eco, normal)

De câte ori se naște în preajma mea întrebarea „băiat sau fată?”, gândul o zbughește le  poveștile bunică-mii când mai rămânea vreo femeie gravidă prin sat. Avea așa, un fel de… știință a pronosticatului. Și, cgiar dacă și mie mi se păreau unele criterii prea de tot, tot fascinant mi se părea întregul proces.

„Băiat sau fată?” – răspunsuri… din chipsuri?

Pentru bunica mea, cea mai „țăcănit-ghicitorească” dintre tehnicile de dibuit sexul bebelușului era o chestie bizară, cu un ac cu ața atârnat în aer,  deasupra burticii viitoarei mămici. Trebuia să îi dai un zvâc meșteșugit și, în funcție de felul în care se fâțâia (făcea cercuri sau zigzaguri, parcă), te prindeai dacă e băiat sau fată. Dar asta e prea ciudată (și prea scrântit păstrată în amintirea mea), așa că am făcut o listă cu niște semne mai… la îndemână.

#1 – Dulce vs sărat

Ai mânca întruna dulciuri, bunătăți. Pregătește-te, în burtica ta crește o fată!

Ți-ai oune sare și pe profiterol? Mănânci chipsuri (sărate, normal) cu pungile. Clar, cică ai băiat! :-;

#2 – Uite cine… strălucește!

Asta e una dintre preferatele mele, am murit de râs când am auzit-o la vecină. Cică fetițele șterpelesc faimoasa strălucire din timpul sarcinii (cât m-am mai oglindit după strălucirea aia! :-D) În schimb, băiețeii din burtici le-ar face pe mămici să arate senzațional.

#3 – „Răul de dimineață”

Starea aia amestecată de rău de dimineață e cam nelipsită în primul trimestru de sarcină. Totuși, cică și de la ea poți să afli dacă vei avea băiat sau fată. Dacă ai parte exclusiv de grețuri, atunci precis, precis ar fi fată!

#4 – Tati e… gravid prin simpatie

Bine, nu vorbim chiar despre sindromul Couvade (știți voi, când viitorii tătici empatizează atât de intens cu cu viitoarele mămici, încât au grețuri, se îngrașă, au pofte…) Ei, bine, zice-se că dacă și tati se bate cu mami pe o prăjiturpr (de care amânduroara li se face poftă), atunci vor deveni părinții unei fetițe.

# 5 – Burtica „sus” vs burtica „jos”

Despre asta parcă am auzit mai des: că felul în care arată burtica îți spune dacă ai băiat sau fată. Iată cum „se decodează”: dacă e mai mare în jos, atunci e băiat. Dacă e așa, cumva țuguiată sus, ar fi fată.

#6 – Ritmul inimii

Asta e mai de… rit nou. Și cumva pseudo-științifică. Și zice așa: la ecografie, fii foooarte atentă ritmul bătăilor inimii. Dacă inimioara bebelușului depășește 140 de bătăi pe minut, pregătește-te pentru o fetiță!

Buuun, cam astea ar fi cele 6 povești bătrânești-nebunești care, chipurile, ți-ar spune dacă o să ai băiat sau fată. Încă de dinainte de ecografiaAceea. Sau când Bebe se încăpățânează să nu îți arate ce e. Despre cum, dacă și cât de bine confirmă, n-am curaj să zic nimic. Totuși, bine că s-a inventat ecograful! Bunicile noastre nu aveau și-atunci se descurcau și ele cum puteau.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata