Am devenit dușmanul numărul 1 al fiului meu! Deși am vrut doar să-l protejez de o decizie nesăbuită, iar el nu înțelege!

Vreai să faci mai bine, dar îți iese ca întotdeauna! Am devenit dușmanul numărul 1 al fiului meu! Deși am vrut doar să-l protejez de o decizie nesăbuită, iar el nu înțelege!

Iată istoria acestei doamne.

Ea este văduvă, și-a pierdut soțul aproximativ 5 ani în urmă. Cât soțul era în viață și amândoi lucrau, au reușit să economisească niște bani pentru un apartament cu 2 odăi și pentru un apartament mic cu 1 cameră, pe care îl dădeau în chirie. S-a hotărât că, atunci când fiul lor va crește, se va muta cu traiul în aprtamentul mai mic.

Un plan minunat, nu-i așa?

Tânărul a crescut și a hotărât să se căsătorească în această vară. Femeia s-a bucurat mult pentru fiul său, deoarece nora era minunată. Mama a decis că acesta este momentul potrivit să-i dea fiului apartamentul. Și bucuroasă i-a spus, lui și miresei, că la nuntă le va oferi în dar apartamentul cu 1 cameră și nu va fi nevoie să închirieze pe viitor locuințe.

Copiii s-au bucurat, totul mergea după plan. Tinerii erau în pline pregătiri de nuntă, dar nu se grăbeau să se mute în locuința lor nouă. Peste aproximativ 1 lună, femeia s-a interesat când vor începe să aranjeze apartamentul și a primit acest răspuns:

-Mamă, noi am hotărât că nu vom locui acolo. Noi vrem să îl vindem și să cumpărăm un automobil. Cred că nu te superi?

Să spunem că femeia era șocată e ca și cum nu am spune nimic. Ea și soțul, atât de greu au adunat acești bani pentru apartament, au vrut să dea un start bun fiului lor, iar el vrea să-l schimbe pe un automobil, care pierde în valoare în fiecare an, iar dacă se întâmplă un accident, atunci, în general, sunt bani aruncați în vânt. Iar apartamentul e apartament. Când reușești să economisești pentru unul, chiar și cu 1 odaie?

Femeia s-a înfuriat rău și a renunțat la intenția de a înregistra apartamentul pe numele fiului ei. I-a spus că va continua să îl dea în chirie, până acesta va prinde la minte. Iar dacă își dorește atât de mult un automobil, să muncească și să câștige singur. Pentru că ea și soțul nu pentru asta au lucrat o viață.

-Iată așa s-a supărat fiul meu pe mine, deoarece l-am lipsit și de apartament, și de mașină. Acum sunt dușmanul lui numărul 1. Oare nu am eu dreptate? Oare trebuia să-i permit să facă acest lucru nechibzuit?

Noi considerăm că această femeie are dreptate, deoarece fiul ei, chiar dacă deja se căsătorește, totuși se află la nivelul psihologic al unui adolescent, pentru care mașinile contează. Persoanele mature cu adevărat se gândesc în primul rând la acoperișul deasupra capului. Sperăm că peste vreo 5 ani fiul acestei doamne va deveni mai înțelept și va înțelege de ce mama lui a luat această decizie.

Aveți grijă de dumneavostră și de cei dragi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata