Amandine de casă – O rețetă perfectă pentru iubitorii de ciocolată
Aceasta este o reteta de prajituri care se bazeaza pe ciocolata. Eu fiind o iubitoare de ciocolata ador aceasta reteta. Vom crea un blat pufos umplut cu crema si glazura de ciocolata. Spor la prajiturit!
Ingrediente pentru blat:
9 oua
280 g zahar
5 linguri de ulei
8 linguri de faina
3 linguri de cacao
un praf de copt
esenta de rom
Ingrediente pentru crema:
300 g ciocolata cu lapte
300 g frisca
Ingrediente pentru sirop:
250g zahar
350 ml apa
esenta de rom (dupa gust)
Ingrediente pentru toping:
250 g ciocolata
200 ml frisca lichida
Mod de preparare blat:
Vom incepe prin separarea galbenusurilor de albusuri.
Intr-un bol vom mixa albusurile cu zaharul pana cand acesta se topeste.
Intr-un alt bol vom mixa galbenusurile cu uleiul. Vom adauga acum galbenusurile peste compozitia de albusuri, amestecand constant.
Separat vom amesteca faina, cacaoa si praful de copt. Vom adauga si pe acestea peste compozitia din bol, treptat. Pentru orice blat este indicat ca faina sa fie cernuta. Acest lucru va crea un blat pufos.
Intre timp vom preincalzi cuptorul la `180 de grade celsius.
Vom pregati o tava, tapetata cu hartie de copt peste care vom turna compozitia rezultata. Aceasta necesita sa stea 35 de minute in cuptor.
Cand blatul este gata il vom scoate si il vom lasa la racit.
Mod de preparare crema:
Pentru aceasta prajitura vom crea crema ganache.
Pentru crema ganache vom avea nevoie de o oala pentru a pune ciocolata lka topit. Cand aceasta este topita vom indeparta oala de pe aragaz si vom adauga frisca lichida in ea, amestecand continuu. Vom aseza acum crema la frigider timp de 6 ore.
Cand aceasta va fi gata o vom mixa cu ajutorul unui mixer. Prin mixare compozitia va capata o consistenta groasa si omogena. Crema este gata!
Mod de preparare sirop:
intr-un bol vom amesteca zaharul cu apa calduta pana cand acesta se va dizolva.
Mod de preparare toping:
Intr-un bol vom pune ciocolata sfarmitata si o vom baga la microunde pana cand aceasta se va topi.
Mod de preparare prajitura:
Vom incepe prin taierea blatului in doua parti egale. Dupa ce am taiat blatul vom insiropa ambele parti.
Pentru asamblare vom adauga o parte de blat, dupa acea vom turna crema (din aceasta vom pastra putin pentru decorul cu ustensila de forme). Aceasta o acoperim cu cealalta parte de blat, iar deasupra vom turna glazura de ciocolata. Crema ramasa o vom turna in ustensila de forme. Acum vom taia prajitura in patratele egale. Peste fiecare vom crea un „mot” cu ajutorul ustensilei.
Amandinele sunt gata! Pofta buna!