AMENDĂ pentru firma care înalță Catedrala Mântuirii Neamului

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a amendat vineri constructorul Catedralei Mântuirii Neamului, firma Strabag, cu 10.000 de lei pentru că nu respectă normele privind securitatea la incendiu pe șantier, se arată într-un comunicat al instituției.

”În data 23.11.2018 ISU București – Ilfov a aplicat constructorului o amendă contravențională în valoare de 10.000 de lei pentru încălcarea normelor de securitate la incendiu aplicabile la organizarea de șantier pentru acest obiectiv”, precizează ISU.

 

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență subliniază că a înștiințat Mitropolia Munteniei și Dobrogei –Arhiepiscopia Bucureștilor că, în condițiile date, acesta poartă întreaga responsabilitate pentru siguranța participanților.

 

”Întrucât, din punct de vedere tehnic, construcția nu este finalizată, iar în preajma acesteia este organizat un șantier care nu poate asigura 100% condiții de siguranță pentru un număr foarte mare de participanți, MAI a dispus mobilizarea unui număr mare de echipaje de pompieri, salvatori SMURD, jandarmerie și poliție care vor acționa în zonă, pentru prevenirea oricărei situații de risc pentru populație”, se mai arată în comunicat.

 

”Organizatorul evenimentului (de sfințire a catedralei – n. red.) este Patriarhia Română, care a invitat publicul să participe la slujba de sfințire a Catedralei. În prezent, construcția nu este finalizată, sens în care nu se poate pune în discuție existența unei autorizări pentru siguranța la incendiu. Subliniem că autorizația de securitate la incendiu reprezintă actul administrativ emis de inspectoratele pentru situații de urgență la finalizarea construcției, înainte de intrarea efectivă în funcțiune , potrivit destinației declarată de beneficiar”, mai arată ISU.

 

Articolul integral pe G4MEDIA

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata