Amenzile pot fi plătite la jumătate din valoare în termen de 15 zile

Pentru cei care inca nu au aflat, de la data de 24 august 2018, amenzile pot fi plătite la jumătate din cuantumul minim în termen de maximum 15 zile de la primirea procesului verbal.

Până la această dată, termenul în care era posibilă această reducere era de 48 de ore de la înmânarea procesului verbal. Relaxarea legislației are rolul de a favoriza plata amenzilor, chiar dacă ar putea să aducă sume mai mici la buget. Însă, mai multe amenzi plătite de cei care le primesc ar putea să compenseze situațiile în care șoferii nu plătesc amenzile rutiere. Subliniem faptul că este vorba despre plata a jumătate din cuantumul minim al amenzii în termen de 15 zile.

Practic, la o amendă ipotetică de 200 de lei, minimul va fi stabilit la 100 de lei, iar șoferul va putea plăti doar 50 de lei în termen de 15 zile de la înmânarea procesului verbal. Acest exemplu vine chiar de la Ministerul Afacerilor Interne și reprezintă o relaxare semnificativă a termenilor de plată ai amenzilor. Acestea din urmă au crescut drastic în valoare în ultimii ani, pe fondul creșterii forțate și exagerate a salariului minim pe economie, iar anul acestea au primit chiar și o plafonare pentru a nu atinge valori exagerate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata