Americanii au avut un șoc azi când au mers le peco și au văzut prețul benzinei

„Este șocant. Acesta este cel mai mare preț pe care l-am plătit vreodată pentru benzină. Poate că este timpul să ies mai des cu bicicleta, cu trotineta. De câte ori voi putea, voi alege alt mijloc de transport. Ne gândim să trecem la mașini electrice”, spune o femeie.

„Este prima dată când văd că prețul trece de cinci dolari. Șase dolari și 3,9 cenți! Un galon! Sunt nebuni! Este o situație dificilă. Războiul. Săracii oamenii de acolo, din Europa, sunt sub asediu. Companiile petroliere sunt sub presiune să producă mai multă benzină, oamenii conduc mai mult. Deci sunt atât de mulți factori, nu poți da vina pe un singur lucru. Este o situație nefericită”, a afirmat un bărbat.

„Nu dau vina pe președinte. Cred că este o misiune imposibilă. Parțial dau vina pe dependența noastră de combustibili fosili”, a adăugat o femeie.

„Vom trăi cu această inflaţie o vreme. Va scădea treptat, dar vom trăi cu ea pentru o vreme”, a spus Biden la un eveniment de strângere de fonduri pentru democraţi în Beverly Hills.

Administraţia şi mulţi economişti au crezut iniţial că presiunile inflaţioniste vor fi „tranzitorii” și că se vor atenua pe măsură ce redresarea după pandemia de COVID-19 va continua.

Presiunile asupra preţurilor s-au extins la bunuri şi servicii suplimentare la nivel global, deoarece invazia rusă în Ucraina a redus rezervele de petrol şi alimente pe o piaţă globală deja tensionată.

continuarea aici

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata