Apel umanitar. O tânără mamă are nevoie de noi

A te ridica din pat, a te îmbrăca, a merge sau a-ţi pune mâncarea în farfurie sunt acţiuni elementare pe care cei mai mulţi dintre noi le iau ca pe un dat natural al vieţii de zi cu zi.

Sunt însă semeni de-ai noştri, mulţi dintre ei încă tineri, pentru care orice mişcare, cât de simplă, reprezintă o adevărată provocare.

Este și cazul Mihaelei, o tânără mamă din Galaţi care suferă de scleroză multiplă, cea mai frecventă afecţiune neurologică la tineri şi principala cauză de invaliditate la această vârstă.

Mihaela Rotaru este o tânără gălăţeancă de 35 de ani diagnosticată cu scleroză multiplă în urmă cu patru ani.

Boala şi-a arătat însă primele „feţe” în urmă cu aproximativ opt ani, cu o slăbiciune în glezna piciorului drept.

A fost nevoie de patru ani de investigaţii peste investigaţii medicale şi de nenumărate vizite la diverşi medici pentru ca diagnosticul neiertător să fie pus: scleroză multiplă recurent remisivă.

Această formă a bolii se manifestă prin perioade de agravare a simptomelor, urmate de perioade de revenire.

După primele puseuri de boală, în timpul perioadelor de revenire, pacientul poate părea complet vindecat. În mod implacabil însă, boala revine mereu, lovind din ce în ce mai puternic.

La peste opt ani de la primele simptome, Mihaela nu mai poate face acum un singur pas fără sprijin, oboseşte din orice, are toate membrele amorţite, suferă de puternice dureri musculare şi articulare şi de un dezechilibru sever.

Tratamentele pe care le-a urmat până acum nu au avut efectul scontat.

Din 2014 a început terapia cu interferon, fapt ce ar fi trebuit să încetinească simţitor evoluţia bolii, însă starea de sănătate i s-a înrăutăţit constant.

Mai mult, reacţiile secundare ale interferonului sunt de mult ori mai crunte decât boala în sine.

O terapie revoluţionară poate fi salvarea Mihaelei

Cu toate că mobilitatea, echilibrul şi forţa i-au fost răpite, Mihaela nu şi-a pierdut speranţa, care se întrevede într-un tratament revoluţionar disponibil într-o clinică din capitala Rusiei.

Noua procedură constă într-un transplant de celule stem hematopoietice, terapie ce are capacitatea să stopeze evoluţia sclerozei multiple şi chiar să şteargă o parte din sechelele lăsate de boală.

Tot ce o desparte pe tânăra gălăţeancă de terapia potenţial salvatoare este suma de bani necesară pentru procedurile din Rusia: 60.000 de euro.

Medicii din Moscova i-au analizat deja în amănunt analizele şi au dat verdictul că este eligibilă pentru tratamentul oferit de ei.

În loc de o viaţă imobilizată în scaunul cu rotile Mihaela are astfel şansa, nesperată până nu demult, de a duce din nou o viaţă apropiată de normal şi de a fi alături de Eva, fiica sa de opt ani.

Pentru cei care doresc sa o ajute pe Mihaela, sora sa,

Georgiana Radu Fasole, a deschis la ING două conturi pe numele Georgiana Radu Fasole. Cont în lei: IBAN RO58INGB0000999908344292; cont în euro: IBAN RO40INGB0000999908599920.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata