Arădeanul a făcut cumpărături într-un supermarket, dar când s-a uitat pe bon acasă, nu i-a venit să creadă ce i-au făcut și cum s-a lăsat păcălit. Acum vrea să afle toată lumea. La ce trebuie să fii atent

Un bărbat din Arad a semnalat o problemă care nu pare să fie deloc nouă, ci, din contră, că persistă de ceva vreme în supermarketurile dacă nu din țară, cel puțin din Arad. Prețul de la raft este, uneori, mai mic decât cel de la casă, iar cumpărătorul își dă seama prea târziu de acest lucru și rămâne cu banii dați.

Dacă îți faci des cumpărăturile în magazine mari sau supermaketuri, trebuie să fii în mod special atent la prețurile produselor pe care le achiziționezi. Asta susține, cel puțin, un arădean (Vlad C.), care a trecut printr-o întâmplare ciudată, potrivit aradon.ro:

„Am mai pățit la același supermarket ca la raft să fie un preț și la casă altul. Dar de această dată produsul nu era în ofertă sau nu era parte din vreo promoție. Era un produs la preț întreg – lapte de migdale, care pe raft avea prețul de 11.39 lei, iar la casă am fost încasat cu 12.65. Este o diferență de mai bine de 1 leu, dar care probabil dacă cumpăram mai multe produse nu o sesizam. I-am arătat casieriței care m-a încasat, dar mi s-a spus că dacă nu vreau produsul îl pot returna, dar că ea nu are ce face. Acel preț îi apare în sistem și probabil e greșită eticheta”.

Potrivit aceluiași ziar local, practica aceasta ciudată a mai fost reclamată și în trecut în Arad. Cele care o aplică sunt mai ales magazinele mari și lanțurile comerciale. Deși autoritățile aplică amenzi, nimeni nu poate garanta că nu se va mai repeta. Mare atenție, deci.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata