Are doar o mana si-un picior si muncește de dimineața pana seara. Singurul ajutor de care are nevoie barbatul din Vaslui

Are doar o mana si-un picior si muncește de dimineața pana seara. Singurul ajutor de care are nevoie barbatul din Vaslui :

Un barbat de 47 de ani din Vaslui ne da tuturor o adevarata lectie de viata. Fara o mana si un picior, omul munceste zi-lumina, conduce masini si

Mutilat in tinerete in urma unui accident nu s-a lasat doborat si – la 28 de ani distanta – se declara un barbat implinit. S-a casatorit cu fata de care se indragostise cu un an inainte de necaz, iar acum este tata si bunic.
Cine vrea sa il ajute pe acest om, il poate contacta pe fostul primar, Vasile Puiu, la numarul de telefon: 0766 547 531

Reporter: “Va considerati un om fericit?”
Gabi Talmaciu, langa tractor: “Da. (ii dau lacrimile) Pe cat a fost de greu acum e usor. Este lume mai necajita ca mine, dar eu sunt multumit in situatia asta. Am acceptat.”

In 1989, cand avea 19 ani si invata pentru a-si implini visul, acela de a construi nave, Gabriel Talmaciu a suferit un accident ingrozitor. O piesa de cateva tone a cazut peste el si l-a lasat fara o mana si un picior.
Dupa o recuperare grea s-a intors acasa, in localitatea Vetrisoaia, din judetul Vaslui. Fata de care era indragostit nu s-a speriat de handicapul sau si la un an dupa necaz s-au casatorit. Nu le-a fost usor, dar iubirea si respectul le-au sudat relatia.

Silvica Talmaciu, sotie: “Din scoala generala ne-am cunoscut. Nu am putut sa il las. L-am iubit, il iubesc si il voi iubi. E un om care mi-a oferit tot.”
Reporter: “Au fost si momente grele?”
Silvica Talmaciu: “Destule. Daca nu e greu, nu e frumos.”

Reporter: “La ce va ajuta?”
Silvica Talmaciu: “La tot, absolut tot. Unii au doua maini si doua picioare si lenevesc. El nu poate.”

Gabi Talmaciu, spala vase: “Asa e o familie normala, spal vase, sterg praful, mai multe treburi.”

A strans din dinti si cu multa munca si optimism barbatul si-a facut un rost.

Gabi Talmaciu: “Uneori ma mananca in palma si innebunesti ca nu poti face nimic.”
Reporter: “Munca va tine in forma?”
Gabi Talmaciu: “Da, munca de dimineata pana seara, cu tractorul, la oi, acasa, doar daca nu vrei nu faci.”

In urma cu 11 ani si-a luat permis si conduce o masina adaptata nevoilor sale si un tractor.

Reporter: “Va descurcati?”
Gabi Talmaciu, in tractor: “Da, m-am obisnuit. Toata lumea cand ma vede ca ma dau jos de la volan ramane uimita cum pot sa stau asa.”

Barbatul este si un tata mandru – are doua fiice in varsta de 20, respectiv 25 de ani.

Andrada Talmaciu, fiica: “Eram in clasa a III-a (plange), ma duceam la scoala, era un om baut si m-a intrebat a cui sunt si a zis ca sunt a handicapatului acela si m-am intors acasa plangand. Cred ca a fost cel mai rau moment.”

Barbatul nu isi doreste decat sa fie sanatos, sa poata munci in continuare. Odata cu trecerea anilor insa simte ca ii slabesc puterile si ar avea nevoie de proteze, dar costurile celor doua dispozitive speciale se ridica la 100.000, bani pe care familia sa nu ii poate strange.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata