Așa recunoști imediat carnea proaspătă… Sfaturi de la specialiști

Indiferent dacă achiziționăm carnea de la măcelăria preferată sau de la supermarket, trebuie să fim foarte atenți la calitatea acesteia. Iată cele mai bune sfaturi pentru a cumpăra doar o carne proaspătă.

Apăsați carnea cu degetul

Un prim lucrul pe care trebuie să-l faceți atunci când cumpărați o bucată de carne, este să o mirosiți. Dacă veți simți cât de puțin miros de amoniac sau alte substanțe, e foarte posibil să nu fie proaspătă.

De asemenea fiți atenți ca bucata de carne să aibă culoarea roșu-aprins, pentru că doar atunci puteți fi siguri că e proaspătă. Întotdeauna să apăsați carnea cu degetul. Dacă observați că aceasta revine la forma inițială, înseamnă că este proaspătă. Dacă însă degetul se afundă în carne, e veche.

Carnea de pui trebuie să aibă culoarea alb-roz

Cât privește carnea de pui trebuie să știți că aceasta trebuie să aibă o culoare alb-roz sau cel mult alb-gălbui. Trebuie, de asemenea, să vedeți să nu există pete roșii sau vineții la încheieturile aripilor sau la copane.

Nu în ultimul rând, carnea trebuie să fie fermă iar pielea elastică. O atenție sporită trebuie acordată cărnii tocate, care trebuie să aibă un miros de crud, iar grăsimea să fie albă și curată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata