Astazi, Ioan Gyuri Pascu ar fi implinit 57 de ani…”Ce liber am fi”, melodia frumoasa pe care a lasat-o in urma!

Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu a murit în 2016, la 26 septembrie, în urma unui infarct. Astăzi, 31 august, artistul ar fi împlinit 57 de ani. Ioan Gyuri Pascu şi foştii săi colegi din “Divertis” umpleau sălile de spectacol, în urmă cu mulţi ani.

Actorul și cântărețul Ioan Gyuri Pascu ne-a părăsit acum aproape doi ani. Inima lui mare și veselă s-a oprit în urma unui infract, după ce mai avusese probleme mari de sănătate, în decembrie 2010, când a suferit un atac cerebral vascular.

Ioan Gyuri Pascu şi foştii săi colegi din “Divertis” umpleau sălile de spectacol. Erau cunoscuți și îndrăgiți din anii ʼ80 pentru textele pline de umor.

Născut pe 31 august 1961, la Agnita, Gyuri Pascu a fost muzician şi actor, fiind membru al grupului de umor ”Divertis”. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1982 şi de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care pop, rock, blues, reggae. A lansat mai multe albume muzicale, printre care se numără „Mixed grill” (1993), „Maşina cu jazzolină” (1994) şi „Gânduri nevinovate” (1997). Artistul a fost înainte de Revoluţie profesor de limba română în Bărăgan. ”Îmi spuneau nebunul cu barbă de la Ulmu! Am plecat în noiembrie 1989 de acolo pentru că vroiam să-mi văd de treaba asta a mea pe care o ştiam din copilărie, că o să fiu artist”, povestea artistul.

Înainte de Revoluţie, Ioan Gyuri Pascu a petrecut aproape 2 ani în Bărăgan, unde fusese repartizat ca profesor de limba română. Viaţa la ţară însă nu a fost pe placul viitorului artist, astfel că ajunsese să facă naveta pentru a veni la Ulmu, un sat aflat la 40 de kilometri de Călăraşi. Aici a predat limba română între 1987-1989, iar repartiţia a primit-o imediat ce a absolvit Facultatea de Filologie, secţia română-spaniolă de la Cluj. A plecat din Ulmu în noiembrie 1989 pentru a devini unul dintre cei mai îndrăgiți artist.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata