Atunci cand stai sub acelasi acoperis si nu te suporti:))))! Ce au de impartit acesti catei simpatici, cand stapanul nu e acasa?

Acesti doi catelusi simpatici sunt preferatii stapanului lor, iar co-existenta lor in acelasi spatiu le da un sentiment de gelozie. Care se accentueaza, atunci cand patrupezii raman singuri. Cearta devine mai apriga, iar fiecare catel isi scoate armele pentru a iesi victorios:)))

Din fericire, nu se ajunge la violenta, desi fiecare isi arata coltii pentru a-si apara teritoriul. Intr-o camera plina cu jucarii, cei doi adversari se cearta pana obosesc, asteptand ca venirea stapanului sa linisteasca spiritele.

Ce arata studiile in privinta geloziei la animale

Studiile recente arată că într-adevăr animalele pot fi geloase şi au descoperit că gelozia este o emoţie primară la majoritatea mamiferelor (dar nu numai), scrie Live Science.

Pentru ca o persoană sau animal să simtă gelozia, trebuie să aibă capacitatea cognitivă de a recunoaşte, la un anumit nivel, importanţa unei relaţii şi să înlăture ameninţările care pun în pericol relaţia.

Mai mult decât atât, gelozia nu se referă doar la relaţiile intime, ci şi la relaţiile de prietenie şi se pare că acest aspect este valabil şi la relaţiile cu prietenii noştri necuvântători.

Gelozia este înnăscută, observându-se în alte studii că există la nou-născuţi. Aceştia devin geloşi când mama lor interacţionează cu alţi copii.

Alt studiu realizat de cercetătorii americani de la Universitatea California, San Diego, a fost conclusiv în ceea ce priveşte gelozia la câini. Cel mai bun prieten al omului devenea gelos pe un câine de jucărie atunci când stăpânul alegea să acorde atenţie câinelui fals. În unele situaţii, câinii chiar au atacat jucăriile.

Stăpânii de alte animale (cai, pisici au chiar păsări) au relatat cazuri de gelozie la prietenii necuvântători. Se pare aşadar, măcar din perspectiva dovezilor neştiinţifice, că gelozia este o emoţie mai răspândită la animale decât se credea înainte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata