Au facut un super show pe scena

Am vreun talent? – Și dacă nu fac ceea ce e potrivit pentru mine? – Și dacă toată chemarea mea în viață este complet diferită? Aceste întrebări de acest fel trec prin mințile a mii de oameni din întreaga lume, indiferent de vârsta lor.

Dacă ești una dintre aceste persoane, poate că este timpul să faci o pauză și să afli cine ești cu adevărat. S-ar putea să sune dificil – și este – dar gândește-te în mod logic și vei realiza că dacă va trece mai mult timp în care să fii blocat în același ciclu de îndoială și de confuzie, va fi mult mai greu.

Pentru a te ajuta, aici este un ghid în care îți poți descoperi adevăratele tale talente:

Pasul 1: Amintește-ți de toate visurile tale.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să îți reamintești de toate visurile reale pe care le-ai avut pe tot parcursul vieții – chiar din copilărie până la anii de școală și colegiu și, în final, ca adult. Scrie-le.

Pasul 2: Separă „a avea” și „a fi”

Acum că ți-ai scris toate visurile, trebuie să le separi în două categorii:

„A avea” visuri: cele care implică obținerea a ceva ce nu ai chiar acum.

Visurile „A fi”: cele care implică să îți asumi un nou rol în viață. Acum, scrie visurile „de a fi” separat – vom lucra separat cu ele.

Pasul 3: Ce a provocat o reacție în tine?

Îți amintești dacă ai simțit vreodată o emoție atunci când ai privit pe altcineva îndeplinind un anumit rol în viață? Vrei să fii în locul lor? Dacă da, scrie-l pe foaie.

Pasul 4: Ce ți-a plăcut să faci?

Reține orice activități sau hobby-uri care ți-au plăcut să le faci în trecut. Ce ți-a plăcut când erai copil, adolescent și adult? Ce îți place să faci acum?

Pasul 5: Scapă de ceea ce nu ai nevoie

Privește tot ceea ce ai scris până acum. Gândește-te la fiecare dintre visurile tale și vezi care dintre ele încă provoacă o reacție emoțională în tine. – acel sentiment de entuziasm discutat la pasul 3.

Acum imaginează-te în aceste roluri. Ce ai face în acest moment dacă ai fi în acest rol? Cum te simti?

Fii atentă la cât de puternică este reacția ta emoțională de a te imagina în diferitele roluri. Evaluează puterea reacției pentru fiecare pe o scară de la 1 la 10.

Pasul 6: Înlătură ce e mai puțin plăcut dintre ele.

Acum pune toate acele „visuri” pe care le-ai evaluat cu cea mai mică notă la etapa anterioară. Acestea sunt visurile pe care îți poți permite le lași deoparte chiar acum – este clar că acestea nu mai înseamnă atât de mult pentru tine ca și în trecut și nu mai ai nevoie de ele.

Pasul 7: Grupează lucrurile împreună

Deci, acum ai o listă cu obiectivele reale. În acest momentsunt toate amestecate într-o listă. Uită-te cu atenție la listă și întreabă-te care dintre visurile pot fi reunite împreună?

Care dintre ele sunt interconectate sau în esență foarte asemănătoare?

Pasul 8: Denumește fiecare grup

Uită-te îndeaproape la fiecare grup pe care l-ai pus împreună și dă-i un nume fiecăruia. Fiecare nume ar trebui să spună ceva despre unul dintre talentele tale înnăscute care au dus la o serie de vise interconectate.

Pasul 9: Caută conexiuni între grupuri

Ești aproape! Acum trebuie doar să afli ce înseamnă conectarea diferitelor grupuri. Notează numele grupurilor într-o listă. Gândește-te la modul în care existența unui grup susține existența unui alt grup. Acest exercițiu aproape întotdeauna arată că există legături între grupuri.

Pasul 10: Caută un suport pentru talentele tale

Gândește-te și apoi scrie toate posibilitățile de a-ți realiza visele în viața reală. În ce domeniu de viață profesională sau personală vorbim aici? Ce fel de activități implică aceasta? Visele și talentele tale au legătură cu mai multe domenii de activitate sau profesie? Cu cât mai multe idei vii, cu atât mai bine.

Pasul 11: Definește scopul vieții tale

Deci, acum că ai lista de potențiale puncte pentru visurile și talentele tale, ar trebui să fie clar ce direcție concretă trebuie să urmezi pentru a realiza ceea ce te interesează cu adevărat. Dacă poți

ajunge acolo, poții fi sigură că realizarea acestui vis îți va aduce fericirea reală în viață.

Deoarece, bineînțeles, când știi unde se află adevăratele tale talente și ai ocazia să le realizezi, veți fi mai încrezătoare și mai entuziasmată.

Player video

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata