Avertisment ANM de ultimă oră! Vremea se schimbă radical în toată țara. Va ploua și va ninge în mai multe regiuni

Avertisment ANM de ultim moment! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou anunț meteorologic pentru următoarea perioadă. Specialiștii au actualizat prognoza meteo și avertizează că vremea se schimbă radical în mai multe zone din țară chiar la finalul lunii martie.

Concret, nu vom avea parte de vreme plăcută în mai multe regiuni din România. Cum va fi vremea pe finalul primei luni de primăvară, dar și ce temperaturi vom avea mâine.

Meteorologii ANM au actualizat prognoza meteo și avertizează că vremea se schimbă radical în mai multe regiuni din țară. Concret, nu vom avea parte de ninsoare și ploi în mai multe zone din România.

Vremea se schimbă radical în toată țara

Finalul primei luni de primăvară nu este tocmai cel pe care ni l-am imaginat. Vremea s-a răcit considerabil, în sudul țării frig și s-au instalat chiar precipitații, iar în zonele montane ninge.

În județul Harghita, mai exact între Praid și Gheorgheni, se circulă în condiții de iarnă în acest moment.

Meteorologii susțin că avem parte de o secvență de răcire, însă aceasta este de foarte scurtă durată și doar pentru câteva zone ale țării. Concret, vorbim aici în mod deosebit de partea de sud, de est și parțial de centrul teritoriului. Astfel, în regiunile vestice și nord-vestice vremea este frumoasă, caldă, mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă.

Specialiștii ne avertizează să ne așteptăm la maxime, în regiunile respective, asemănătoare cu cele de ieri, 17-18 grade, sau chiar 19 grade în unele zone din țară.

Unde se va schimba vremea

„În sud, în sud-est, vorbim și de nori, de ploi, chiar dacă sunt în restrângere și slabe cantitativ. Nebulozitatea se va menține până spre seară, astfel încât temperaturile vor fi mai scăzute decât am avut ieri. Vorbim de maxime ce vor mai atinge cu greu 15-16 grade în zona Olteniei, pentru că în Muntenia, în Dobrogea, nu vor fi mai mult de 13 grade Celsius.

Este un episod foarte scurt de răcire, se va resimți astăzi, pentru că mâine, poimâine se încălzește, chiar semnificativ aș putea spune.”, a declarat meteorologul Alina Șerban, potrivit Antena 3 CNN.

Meteorologii au precizat și cum va fi vremea mâine. Astfel, vom avea parte de temperaturi situate în preajma valorii de 15-20 de grade Celsius.

Mâine, temperaturile maxime la nivelul întregii țări se vor situa între 15 până la 20 grade, cele mai ridicate în regiunile vestice, poate ușor mai scăzute pe litoral, 12-13 grade, iar vineri vremea va deveni deosebit de caldă.

Acest lucru înseamnă temperaturi maxime de 20 și ușor peste 20 de grade în multe zone, în Banat, Crișana, chiar și Maramureș.

În Muntenia, în Oltenia, în Moldova foarte multe valori de 20 de grade, în condițiile în care precipitațiile se vor restrânge pe parcursul zilei de astăzi, iar mâine și poimâine nu vor mai apărea.

De sâmbătă însă, sisteme frontale vor mai traversa teritoriul țării noastre, vor mai aduce schimbări și în aspectul termic. De altfel, din nou se va răci în weekend în jumătatea de nord a teritoriului.”, a mai spus meteorologul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata