Baiatul a salvat de la moarte acest ras, iar animalul a ales apoi să îi poarte de grijă până la sfârşitul zilelor sale

Animalele sălbatice au dezvoltat în timp tehnici eficiente de supravieţuire şi astfel reuşesc să se descurce pe cont propriu într-un habitat care adeseori se dovedeşte a fi plin de provocări.

Cu toate acestea, în cazuri rare, poate fi necesar ca oamenii să ajute aceste necuvântătoare.

Ajutorul oferit de oameni cu suflet mare nu rămâne însă fără ecou şi în cele mai multe dintre situaţii rezultatul este unul absolut uimitor.

Benji este un râs a cărui viaţa s-a schimbat radical atunci când habitatul său a fost cuprins de flăcări. Un băiat minunat a fost cel care l-a salvat şi a ales apoi să îi poarte de grijă până la sfârşitul zilelor sale. Recunoştinţa nimalului sălbatic a putut fi vizibilă încă din primele zile de la salvare.

Într-un filmuleţ postat pe Youtube putem urmări minunata interacţiune dintre Benji şi salvatorul său. Urcat pe o masă, râsul aşteaptă ca băiatul să se apropie de el pentru a-l putea atinge. Îmbrăţişările pe care i le oferă nu sunt doar un mod de mulţumire, ci reprezintă şi un comportament specific al acestui animal sălbatic.

Râsul, asemenea tuturor felinelor, are la nivelul feţei şi bărbiei glande sebacee. Prin frecarea capului de o persoană acesta nu doar că se alintă, dar îşi şi marchează teritoriul în acelaşi timp. Mirosul este nedetectabil pentru noi, dar pentru o altă felină mesajul transmis prin această aromă este foarte clar. Acest râs spune lumii întregi că băiatul este numai al său!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata