„Baiatul lui mami” iese la atac:))) Genial!

Acest filmulet a amuzat peste 13 milioane de oameni. Este o parodie foarte reusita in care o mama sexy iese cu fiul la cumparaturi, si atrage toate privirile. Constient de atuu-rile mamei sale, pustiul pune la cale un plan prin care sa il faca de ras pe potentialul pretendent al mamei sale. Asa ca, devine foarte prietenos cu barbatul care ii da tarcoale femeii, si ii spune atat numele ei, cat si numarul de telefon. Cum era de asteptat, tanarul suna la numarul respectiv si …stupoare. Iata cine ii raspune:

Fiii au diferite nevoi pe care mamele trebuie sa le descopere si sa le indeplineasca. Insa pana vor reusi sa faca acest pas, multe dintre ele pot avea dificultati in a intelege experientele pe care baiatul lor le traieste. Cu toate acestea, fiii depind de mamele lor mai mult decat acestea reusesc adesea sa constientizeze.

Baiatul mamei

Expresia “baiatul mamei” circula de multe generatii incoace. In general, aceasta are o conotatie negativa, fiind folosita in randul baietilor care au primit foarte multa atentie din partea mamelor.

Dar oare acest lucru este adevarat sau nu este cumva o alta prejudecata pe care societatea o implementeaza in randul baietilor inca de la o varsta destul de frageda?

Iata 4 motive pentru care relatia mama – fiu este atat de importanta:

Baietii care nu au parte de un sentiment de siguranta din partea mamelor pot avea diferite probleme comportamentale mai tarziu.
Studiile psihologice arata ca baietii care nu au o legatura stransa cu mamele lor in perioada copilariei, dezvolta diferite tipare distructive si agresive de-a lungul vietii lor.

Baietii care au o legatura puternica cu mamele lor au rezultate mai bune la scoala.
Constient sau nu, mamele isi pot ajuta fiii sa-si recunoasca emotiile si sa le exprime intr-un mod sanatos in relatia cu ceilalti. Aceste aptitudini ii ajuta pe baieti sa scrie si sa citeasca in mod corect, cat si sa reuseasca sa fie echilibrati la orele de clasa.

O relatie apropiata intre mama si fiu este benefica pentru sanatatea psihica a acestuia.
Un studiu oferit de American Psychological Association arata ca baietii care sunt apropiati de mamele lor nu au tendinta de a-si exagera masculinitatea. De exemplu, ei nu cred ca trebuie sa lupte in fiecare zi pentru a demonstra ca sunt barbati. Mai mult decat atat, ei sunt mult mai deschisi din punct de vedere emotional si nu resimt anxietatea precum multi altii.

Baietii adolescenti care sunt apropiati de mamele lor nu se implica in situatii foarte riscante.
Deja cunoastem faptul ca o comunicare buna intre parinte si adolescent il poate ajuta pe cel din urma sa evite obiceiurile sau situatiile daunatoare din viata lui. Dar noi cercetari arata ca in momentul in care mama are o influenta mai mare (si benefica) asupra baiatului, el va evita consumul de alcool sau droguri.

Avand in vedere aspectele de mai sus, un lucru este cert: barbatul care si-a respectat si iubit mama va avea aceeasi atitudine si fata de partenera sa de viata. Insa acest comportament nu ii apartine in totalitate fiului, ci si mamei care adesea nu constientizeaza ca detine un rol primordial in conturarea caracterului fiului sau.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata