Bărbatul duce un elefant orb către un pian instalat în pădure. Ce se intampla cu animalul cand barbatul incepe sa cante

Paul Barton, un pianist britanic, a decis să se implice activ în viaţa elefanţilor din Thailanda şi a pus bazele unui adăpost natural numit „Elephants World”, în care foarte mulţi elefanţi bătrâni, cu dizabilităţi şi bolnavi şi-au găsit liniştea. Împreună cu soţia sa, Paul nu numai că se preocupă de sănătatea acestor animale, ci şi de starea lor de spirit. Nu trece zi fără ca acesta să nu-i încânte cu acordurile dulci ale muzicii clasice.

Lam Duan este unul dintre cei 28 de elefanţi care trăiesc în acest loc minunat. Deşi a ajuns la venerabila vârstă de 62 de ani, aproape întreaga sa viaţă Lam Duan a fost privat de simţul văzului. Chiar dacă nu a putut să se bucure vizual de tot ceea ce îl înconjoară, el nu s-a dat bătut şi a învăţat să-şi folosească celelalte simţuri pentru acest lucru. Lumea sunetelor a fost cea care i-a captivat sufletul întotdeauna, iar muzica lui Bach nu l-a lăsat niciodată indiferent.

De curând, elefantul de 62 de ani a fost protagonistul unui recital oferit de Paul, iar reacţia sa a înduioşat inimile oamenilor din întreaga lume. De cum aude primele acorduri de pian, Lam Duan începe să se legene fericit în acord cu acestea. E atât de clar faptul că nu şi-ar dori să se afle în alt loc în acel moment. În ciuda neliniştii provocate de dizabilitatea sa, muzica îi aduce confort şi mângâiere.

Pianistul venit din East Yorkshire spune că se bucură să-şi împărtăşească talentul cu aceste creaturi maiestuoase. „Aceşti elefanţi stau aproape de tine şi se creează o conexiune pe care nu o poţi explica în cuvinte.” – a mărturisit Paul.

Autor text: LiveBiz.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata