Bebelusul incepe sa tipe, dar priviti reactia adorabila a cainelui Husky. Pana la urma, totul se termina intr-un duet:))

Cea mică parcă ştie că totul este o glumă şi îşi provoacă prietenul cu blăniţă la cântat, aruncând din când în când un ochi spre camera cu care filmează părinţii ei. Totuşi, copilul şi căţelul reuşesc să se dueleze destul de bine în vocalize, părând în acelaşi timp că într-adevăr comunică.

Câinii ar putea fi cei mai buni prieteni ai bebeluşilor, asta însemnând mai puţine răceli,otite şi tratamente antibiotice, se arată într-un articol publicat în revista americană de pediatrie Pediatrics.

Răcelile sunt frecvente printre sugari şi copiii mici, cu o frecvenţă de 3 până la 6 episoade în primul an de viaţă. Printre factorii de risc se numără intrarea în colectivitate, lipsa alăptării şi fumatul părinţilor.

Dar studii din Finlanda au arătat că au şi ei un aliat: câinele familiei. Specialiştii au supravegheat peste 400 de copii şi datele obţinute au arătat că bebeluşii care proveneau din familii care ţineau animale de casă erau mai sănătoşi, având mai puţine infecţii şi răceli, deci mai puţine antibiotice de luat. Expunerea la pisici nu le face rău şi chiar îi ajută pe unii dintre copii, dar nu constituie un factor de protecţie aşa cum este prezenţa unui câine.

Cu cât bebeluşul şi copilul mic intră mai frecvent în contact cu câinele, cu atât mai puţine răceli prezintă şi se înregistrează o reducere la jumătate a infecţiilor otice. Mecanismul acesta de protecţie nu e pe deplin elucidat, dar cercetătorii sunt de părere că expunerea la animale grăbeşte maturizarea sistemului de apărare al organismului. Cu cât câinele petrece mai mult timp pe afară, deci e mai murdar, copilul e mai sănătos deoarece sistemul lui imun e pregătit pentru ce se găseşte pe afară, spun specialiştii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata