Caiii sunt mult mai amuzanti decat cainii si pisicile. Iata dovada:)))

Caii sunt eleganti, rafinati si cu multe pretentii. Dar pot dovedi ca se pot alinta mai rau decat pisicile si sunt mai atenti si mai vigilenti decat cainii. Dar sunt si ei simpatici in felul lor, mai ales cand pare ca ai de-a face cu niste copii razgaiati. Pe scurt, urmariti o compilatie amuzanta care va va face ziua mai frumoasa.

Cateva curiozitati despre cai

Urechile mobile

Probabil nu o singură dată v-ați mirat sau v-ați amuzat la modul în care calul își învârte urechile.

Pare a fi un extraterestru cu abilitatea lui. Ei își pot mișca urechile în orice direcție: stânga, dreapta, chiar și în spate, învârtindu-le la 180 de grade, cu ajutorul celor 10 muschi diferiți pe care îi are.

Zâmbetul cailor

Animale haioase, își ridică des buza și își arată dinții formând un zâmbet imens. Pare amuzant, însă acel zâmbet nu e chiar un zâmbet. Deși suntem siguri că sunt animale iubitoare și dornice de a împărtăși iubire și afecțiune, momentul când ridică buza superioară și își etalează dinții, de fapt este modalitatea lor de a distinge mai bine un anumit miros.

Caii dispun de un organ auxiliar numit și organul lui Jacobson, care comunică cu simțul olfactiv al animalului ajutându-l pe acesta să distingă mai bine un anumit miros.

Ochi imenși

Caii au o privire wide. Au ochii mari, cu un câmp vizual foarte larg, datorită celor aproximativ 5 centimetri de diametu al ochilor.

Având ochi așa de mare trebuie să aibă și o pleoapă pe măsură, așa că, ei au 3 – Cele două pleoape obișnuite și încă una situată în colţul interior al ochiului, care are rolul de a curăţa şi lubrifia ochiul, atunci când este nevoie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata