Cand au vazut cum danseaza acesti tineri, toti au scos telefoanele mobile sa ii filmeze

Kizomba este considerat a fi cel mai popular dans al momentului, dupa ce in doar cativa ani a devenit un adevarat fenomen global, printre dansatorii de social. Citind despre istoria acestui dans, poti sa il consideri un simbol al unei culture globale, pentru ca s-a nascut la confluenta dintre cuturile africana, europeana si din America Latina.

Nu degeaba este un dans care cucereste inimile iubitorilor de dans din absolut intreaga lume. In Europa si America de Nord, dansul a patruns abia dupa anul 2010, dar a devenit cu repeziciune foarte popular. Se danseaza in cluburile de dans latino si la evenimente special dedicate.

Kizomba s-a nascut relativ recent, in Angola anilor ‘80, in urma unor influente muzicale din insulele Antile si de asemenea popularul stil muzical angolez, Semba. Denumirea kizomba provine din expresia kimbundo care inseamna “petrecere” in Angola. In anii 50/60, oamenii dansau deja Semba si alte dansuri traditionale din Angola.

Kizomba, un dans senzual pentru… doi!

Kizomba este un dans extrem de frumos si de senzual, iar melodiile pop foarte populare au usurat de asemenea patrunderea dansului in toate mediile. Dansul se invata usor si datorita pasilor de baza simpli, poti evolua in ritmul individual invatand pasi din ce in ce mai complecsi. Si, mai ales, un incepator poate sa se bucure de acest dans mult mai devreme decat in cazul altor dansuri sociale. Kizomba este intim si provocator si in functie de apropierea existenta intre dansatori, ei pot sa danseze intr-o pozitie extrem de apropiata, ca in tango.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata