Case pe structură ușoară – pentru un stil de viață dinamic. Cât costă o astfel de casă

Casele pe structura uşoară sunt răspunsul optim dat de constructori unei nevoi tot mai mare de eficientă pe care tânăra generaţie o resimte din ce în ce mai pregnant. Sunt case care oferăun stil de viaţă eficient, prietenos cu mediul înconjurător şi, mai ales, econom.

Astfel de locuinţe, fie pe structura din lemn, fie metalică, sunt mai uşor de ridicat (1-3 luni) şi, înconsecinţă, un preţ redus, construcţia lor nu este influenţată de anotimpuri şi au o durata de viaţă la fel de extinsă şi chiar superioară în unele cazuri caselor tradiţionale. Iată câtevacase pe structura uşoară, locuinţele care ţin pasul cu ritmul tot mai dinamic al vieţii noastre de zi cu zi.

Începem cu o frumoasă casă pe structura din lemn, pe două nivele şi o suprafaţă construită de 192 de metri pătraţi. Casă (şi în poză de deschidere) îmbină de minune arhitecturătradiţională cu linii exterioare moderne, precum ferestre generoase în design captivant, unele deschizând volume diferite ale structurii. În plan, parterul este în majoritate dedicat spaţiilor de zi, dispuse separat, dar cu ieşire pe terasă din spate acoperită de o superbă pergola. Într-un colţ liniştit este amplasat un dormitor cu baie proprie, alte trei încăperisimilare găsindu-se la etaj. Casă se vinde, în stadiul semifinisat, cu aproape 62.500 de euro.

Am ales pentru al doilea exemplu o casă mai mică, pe un singur nivel şi o suprafaţă utilă de 75 de metri pătraţi. Este o casă pe stuctură metalică, cu un design modern, de inspiraţiescandinavă, cu faţadele placate în lemn şi spaţii exterioare generoase, în pofida suprafeţei mici. Structura locuinţei se poate plia pe nevoile clientului, putând fi adăugate noi module. Astfel, în varianta cu trei module, precum cea înfăţişată în imaginile de mai jos, casă costă în jur de 38.000 de euro, cu finisaje standard. Planul include două dormitoare, pe lângăspaţiile de zi.

Al treilea proiect ne aduce o casă frumoasă, cu mansardă, tot pe structura metalică. Întinsă pe o suprafaţă utilă de 112 metri pătraţi, locuinţa cu finisaje exterioare moderne, are patrudormitoare în structura să, unul la parter, trei la etaj, un spaţiu ideal pentru o familie numeroasă. O terasă deschisă, îmbrăcată în lemn, extinde spaţiile de zi în exterior, în spatele casei. Arhitectură este una clasică, în linii simple, dar cu elemente exterioare definitorii. Preţul nu este însă specificat de constructor.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata