Cat costa sa devii preot, fara sa ai multe studii. Discutie filmata cu camera ascunsa:

În 2009, arhiepiscopul Tomisului a mai fost acuzat de fapte de corupţie. El a fost filmat cu camera ascunsă în timp ce negocia intrarea în preoţie a unui reporter de la România liberă, care bineînţeles, nu avea studii de teologie.

Până la urmă, un mijlocitor al lui Teodosie a primit banii în numele acestuia. Suma totală ar fi urmat să se ridice la 5.000 de euro.

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie Snagoveanul, este urmărit penal pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual. Potrivit procurorilor, arhiepiscopul a cerut bani pentru înscrierea unui tânăr la seminar.

Ca să îşi poată pune în practică acţiunea, Teodosie Snagoveanul ar fi oferit o sticlă de băutură şi 400 de lei unei persoane din anturajul său, ca să antedateze o recomandare pentru denunţător.

Procurorii îl acuză pe Teodosie că a primit 850 de euro şi că ceruse de la denunţător un aşa zis împrumut de 5.000 euro.

Avocata arhiepiscopului, Maria Vasii, a declarat, vineri, că IPS Teodosie este urmărit penal pentru fapte de corupţie, în dosarul din 2009 în care este acuzat că ar fi luat mită, cauză care iniţial a fost închisă de procurori, dar acum a fost redeschisă întrucât au apărut noi date.

Maria Vasii a spus că IPS Teodosie nu este vinovat, însă anchetatorii au stabilit că există date şi indicii noi în acel dosar, care au dus la infirmarea soluţiei iniţiale şi la redeschiderea cauzei.

IPS Teodosie, a declarat vineri, la ieşirea de la DNA, că a fost audiat în dosarul în care a mai fost cercetat pentru că ar fi luat mită de la un reporter ca să îl ajute să se înscrie, în 2009, la Facultatea de Teologie de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

Înalt Preasfinţitul Teodosie a precizat că dosarul din 2009 a fost redeschis şi acum procurorii l-au citat pentru a fi audiat din nou.

El a fost în această dimineaţă la DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile.

sursa: www.antena3.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata