Cat de bine se misca acesti tineri pe melodia „Despacito”, dar spectatorii nu isi pot lua ochii de la fata

Nu cred ca se indoieste cineva ca dansul este unul dintre cele mai placute moduri de a te mentine in forma. Beneficiile sale asupra sanatatii sunt multiple.

La modul general, dansul ne ajuta in primul rand sa fim mai flexibili. Avand in vedere ca majoritatea lectiilor de dans incep printr-o serie de exercitii de stretching, ne putem folosi toate grupele principale de muschi. Cu cat miscarea este mai ampla, cu atat muschii devin mai flexibili. Complexitatea miscarilor este prin urmare un element de baza.

In al doilea rand, dansul ne ajuta sa ne tonifiem corpul. Mai precis, prin dans fortam muschii sa faca fata rezistentei care vine din greutatea propriului corp. Exista unele dansuri mai solicitante care necesita, de exemplu, sarituri prin care se activeaza la un nivel foarte puternic cele mai importante grupe musculare ale picioarelor. Ca sa nu mai vorbim de efortul depus de un dansator care isi ridica de mai multe ori partenera in aer !

In plus, dansul este un exercitiu fizic care ne permite sa ne imbunatatim rezistenta. Muschii vor lucra mai mult pe o durata de timp din ce in ce mai mare, fara sa oboseasca. Astfel, avem mai multa energie si suntem mai sanatosi.

Poate cel mai important, dansul reprezinta o activitate sociala. Studiile arata ca relationarea cu ceilalti contribuie la consolidarea unei imagini pozitive asupra propriei persoane. Cu alte cuvinte, dansul e o activitate care ne permita sa ne uitam in oglinda zambind, ne da o stare generala de bine reducand tensiunea si stresul.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata