Ce a pățit Maria din Iași, după ce a cumpărat aripioare de pui, de 13.51 lei, din Profi. Ce a găsit, de fapt, în caserolă

E incredibil ce a pățit o femeie de Iași. A cumpărat carne de pui de la Profi, pentru care a plătit 13,51 de lei, dar când a ajuns acasă a constatat, cu stupoare, că produsul nu poate fi consumat pentru că… era stricat. „Mirosea de parcă am dezgropat mortul”, spune Maria.

„Cu toate că suntem nevoiți să cumpărăm carne din magazine (nu toți avem posibilitatea să creștem găini, mai ales că stăm la bloc), din câte se vede am afișat câteva poze și un video cu carnea luată de la Profi.

La 16:30 am intrat în magazin am făcut cumpărături, am ajuns acasă să îmi pun ciorba la foc, colac peste pupăza mirosea de parcă am dezgropat mortul. Iau decizia să mă reîntorc la magazinul Profi să vorbesc cu o angajată: o întreb cine răspunde de carnea stricată, cu toate că scrie că expiră pe 5.02.2023, angajata care era mai în vârstă îmi zice să sun patronul, dezinteresată să apeleze ea și să clarifice situația.

La care mă trimite să îmi iau altă caserolă. Eu i-am zis iau alta, dar de unde știu că și respectivă carne nu este la fel”, a povestit femeia, pe un grup de Facebook din Iași.

Ieșeanca afirmă că a încercat să anunțe și Protecția Consumatorului, dar la ora la care a sunat ea, nu mai era program cu publicul.

„Am făcut apel la OPC, dar au programul până la 16:30 și nu am avut cu cine vorbi. Concluzia:
nu știm ce mâncam, nu știm ce cumpărăm din magazine. Cel mai grav este că mai avem și copii mici care se pot îmbolnăvi pe sistemul nostru românesc de dezinteres total”, conchide Maria din Iași.

„La market taci și înghiți”

Postarea ieșencei nu a rămas fără ecou. Zeci de persoane au comentat situația. Unii au spus că nu și-ar face niciodată cumpărăturile de la Profi, în timp ce alții au afirmat că cea mai bună „sursă” de unde se poate cumpăra carne este piața.

„Și la Kaufland am găsit, nimic ieșit din comun. Mai multe controale și sesizări din partea noastră”, a scris cineva.

„Eu nu aș cumpăra carne de la Profi pentru nimic in lume! Luați carne din locuri sigure sau din măcelarii, nu din supermarketuri”, transmite o altă persoană.

„Și carnea tocată e la fel. Am pățit și eu. Nu recomand”, spune altcineva.

„Mergeți în piață, la țărani sau la magazinele din piață, carnea e vrac și o puteți mirosi si chiar o alegeți pe cea care vă place”, adaugă un internaut.

„La țăran când te duci să iei, îl înnebunești că e scump, dar în market taci și înghiți”, subliniază un utilizator al grupului de Facebook.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata