Ce erau, dar și procedura prin care băieții deveneau EUNUCI

Un eunuc în China antică reprezenta un om castrat, de obicei, destul de devreme în copilărie, castrarea având consecințe hormonale majore. Acest procedeu era realizat în scopul transformării băiatului într-un slujitor de încredere al curții împărătești, unde accesul în preajma împăratului putea reprezenta o influență majoră. În China, castrarea includea atât îndepărtarea penisului, cât și a testiculelor. Ambele organe erau tăiate cu un cuțit, în același timp.

Mulți eunuci proveneau din familii sărace care nu își puteau plăti datoriile. Din acest motiv, părinții erau nevoiți să-și vândă unul dintre copii curții nobiliare locale sau celei împărătești. Înainte de toate, pentru realizarea procedurii, trebuia achitată o taxă. Astfel, pentru a castra un copil, chirurgul folosea un cuțit de tâmplărie și urma o procedură complexă pentru a preveni apariția infecțiilor. De obicei, operația se efectua în perioada primăverii sau la începutul verii, evitându-se astfel temperaturile prea mari sau prea scăzute, dar și țânțarii, muștele etc. Pentru aproximativ o lună după intervenția chirurgicală, eunucul nu putea purta haine.

Înainte de realizarea operației, chirurgul punea, de obicei, câteva întrebări ”candidatului”: ”Ești dispus să-l cureți?” sau făcea diverse afirmații de genul: ”E prea târziu să mai dai înapoi!” ori ”Așadar, vei muri fără să ai fii”. În cazul în care pacientul erau nehotărât, chirurgul trebuia să se oprească imediat. Evident, acest lucru se întâmpla doar în cazul în care băiatul devenea eunuc de bunăvoie. În cazul în care pacientul era decis să devină eunuc, operația chirurgicală începea. Pentru a dezinfecta rana, asistentul chirurgului folosea o supă de ardei iute. După dezinfectarea bisturiul în foc, chirurgul efectua operația. Timp de trei zile de la operație eunucul nu avea noie să bea apă. Abia după o sută de zile recuperarea era completă.

Un alt mod oribil prin care băiatul putea deveni eunuc era angajarea unei ” dădace speciale”. Unii părinți decideau ca fiul lor trebuie să devină eunuc de la o vârstă fragedă. Drept urmare, angajau o ”servitoare” pentru a avea grijă de copil într-un mod special. Din acest motiv, din copilărie, servitoarea efectua un fel de chirurgie lentă și constantă pe testicule copilului, de trei ori pe zi , ciupindu-le și încetinindu-le astfel dezvoltarea, până ce funcția lor de reproducere era distrusă. Prin urmare, organele genitale ale copilului se micșorau treptat. Drept urmare, de-a lungul timpului, apăreau caracteristicile sexului feminin: voce ascuțită, sâni proeminenți, dar și lipsa mărului lui Adam.

sursa: stiati-ca.net

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata