Ce poti face cu un fier de calcat: lucruri la care nu te-ai fi gândit niciodată

Printre varietatea de aparate de uz casnic unul dintre cele mai importante este fierul de călcat. Acest lucru nu este surprinzător, pentru că nimeni din noi nu ar vrea să poarte haine șifonate. Fierul de călcat este de mare ajutor atunci. când trebuie să călcați lucrurile, noi însă am decis să vă propunem câteva metode neobișnuite de utilizare a acestuia.

1. Dacă nu aveți posibilitatea să prăjiți baconul pe un grătar sau pe o tigaie, folosiți fierul de călcat și folia de aluminiu. Înveliți feliile de bacon în folie și treceți de câteva ori cu fierul de călcat fierbinte. Puteți adăuga peste feliile de bacon câteva picături de ulei.

2. Pentru a îndepărta eticheta de pe o cutie fără a lăsa urme, puneți de etichetă o foaie de hârtie și treceți de câteva ori cu fierul de călcat fierbinte. Îndepăprtați foarte ușor eticheta și ștergeți locul cu un șervețel cu alcool pentru a nu lăsa urme.

3. Urmele de tăieturi și zgârâieturi de pe linoleum pot fi îndepărtate cu ajutorul unui fier de călcat încălzit la poziția medie sau maximă. Puneți pe linoleum o bucată de hârtie îndoiată în câteva straturi și treceți cu fierul de călcat fierbinte. Urmele vor deveni mai puțin vizibile.

4. Același truc este valabil și în cazul suprafețelor din lemn. Mai mult ca atât rezultatul va fi mult mai vizibil, deoarece lemnul după ce se încălzește se dilată și se îndreaptă. Acest truc poate fi aplicat numai dacă așterneți pe suprafața din lemn o cârpă sau un șervețel.

5. Petele de parafină și urmele de ceară sunt foarte greu de îndepărtat. Puteți micșora la minim aceste urme folosind fierul de călcat înfierbântat la maxim și un șervețel. Ceara și parafina se topesc și se îmbibă în șervețel. În rezultat haina devine curată, sau foarte aproape de a fi curată.

6. Urmele de calcar de pe fierul de călcat pot fi îndepărtate cu ajutorul unui amestec de apă și sare de lămâie. După aceasta trebuie să spălați fierul cu apă curată. Sarea de lămâie ca și oțetul dizolvă, sarea, calciul și magneziul din care este compus stratul de calcar.

7. Faceți pungi ermetice, pentru păstrarea alimentelor, cu ajutorul fierului de călcat. Pentru o confecționa o astfel de pungă ermetică aveți nevoie de o pungă ziplock în care trebuie să turnați câteva picături de ulei. Umpleți punga cu produsul care este nevoie să-l păstrați mai mult timp, spre exemplu salam. Scufundați punga cu salam pentru câteva secunde în apă. Apa va elimina tot oxigenul din pungă, iar uleiul va umple spațiul rămas. Lipiți marginile pungii cu ajutorului fierului de călcat înfierbântat. Produsele se pot păstra în aceste pungi încă mult timp.

8. Curățați petele de pe covor cu ajutorul unei cârpe înmuiate într-un detergent. Acoperiți pata cu această cârpă și treceți de câteva ori cu fierul de călcat. Pata va dispărea fără a lăsa urme.

9. Dacă așterneți sub lucrurile pe care le călcați o folie de aluminiu, veți reuși să măriți temperatura și hainele se vor îndrepta mult mai repede, pe ambele părți deodată.

10. Pentru a curăța talpa fierului de călcat folosiți pasta de dinți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata