Ce se intampla cand acest caine se apropie de orchestra i-a facut pe toti sa rada cu lacrimi:))

Studiile au fost realizate de Universitatea Queens din Belfast. Ei au ajuns la concluzia ca muzica potrivita ajunge foarte usor la sufletul cainelui si are un imens efect de relaxare. Aceasta idee a fost ulterior implementata pe un grup de caini destinati ajutorarii persoanelor cu handicap. Antrenamentul intensiv si complex era foarte solicitant pentru acesti caini. Astfel lor li s-a pus muzica speciala pentru catei compusa de Thomas Schoenberger. Rezultatele au fost cele scontate.

Muzica lenta si cea clasica poate fi folosita cu succes pentru cainii aflati in recuperare fizica, cei parasiti, cei speriati de furtuna, artificii, anumite zgomote, cainii agresivi si cei cu comportament distructiv. Muzica poate spori si capacitatea cainelui de memorare, fiind utila in dresaj.

Cercetatorii au mai descoperit si ca patrupedele noastre au gusturi muzicale diferite. Puneti-i cainelui dumneavoastra sa asculte mai multe genuri muzicale si observati-i reactiile corpului. Nu va fi greu sa va dati seama ce fel de muzica ii place.

Asa se face ca pe piata au aparut albume cu mzuica speciala pentru catei. La noi se gasesc mai dificil in magazine, insa in magazinele online cu siguranta veti gasi ceva pe gustul dumneavoastra. In afara de muzica compusa special pentru catei, si muzica clasica poate fi o alegere inspirata. Se pare ca Vivaldi (Anotimpurile) si Mozart sunt cei mai apreciati compozitori de catre caini.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata