Ce se intampla dupa ce mirele ii da cu tort pe fata miresei
Traditia, care se doreste a fi una draguta si de bun simt, a degenerat repede intr-un moment desprins parca din show-urile de wrestling. Mirele si mireasa s-au luat de gat si s-au trantit la pamant.
Pentru multe mirese, tortul de nuntă este la fel de important ca rochia sau bijuteriile delicate pe care le vor purta. Tortul este senzația nopții și surpriza dulce din care gustă ambii miri, să aibă parte de o viață prosperă și lipsită de griji. Iată, pe scurt, istoria lui și semnificațiile mai puțin cunoscute.
Tradiția tortului de nuntă a început în Roma antică, unde tinerii care se căsătoreau trebuiau să mănânce împreună dintr-o prăjitură făcută de făină fină. În Evul mediu, se făceau mai multe torturi care se puneau unul peste altul, iar mirii erau provocați să se sărute pe deasupra lor, dacă reușeau…
De multe ori, dărâmau torturile fără să vrea, ceea ce nu era un semn bun pentru căsnicia și pentru viitorul lor.
În secolele al XVII-lea și al XVIII-lea, în Anglia, mireasa primea și o plăcintă făcută special pentru ea din diverse organe și ornată cu arabescuri din aluat. Chiar dacă umplutura nu era pe placul tuturor, toți nuntașii trebuiau să guste o bucățică.
Mireasa ascundea un inel de sticlă în plăcintă, iar femeia care îl găsea avea cele mai mari șanse să fie următoarea mireasă.
Primul tort de nuntă adevărat, făcut în Londra
Cu o tradiție deja veche în confecționarea torturilor de nuntă, cofetarii londonezi au adus și cea mai importantă inovație.
Se spune că ajutorul unui cofetar, îndrăgostit de fiica patronului său, i-a copt un tort supraetajat, umplut cu cremă și împodobit cu numeroase dantelării din zahăr.
El s-a inspirat după turla impresionantă a Bisericii Miresei din capitala londoneză. Povestea datează din secolul al XVIII-lea și se spune că acesta a fost primul tort adevărat de nuntă.
De ce era tortul alb?
Preferința pentru torturile complet albe a devenit o adevărată modă în epoca Victoriană. Nu doar că tortul alb simboliza puritatea și candoarea miresei, dar glazura din zahăr alb era foarte scumpă și era o mândrie pentru familia miresei să își etaleze bogăția.
Mirele și mireasa trebuie să taie tortul împreună, dar nu oricum! Mireasa este cea care pune mâna prima pe cuțit, iar mirele își pune mâna peste mâna ei pentru a o ajuta.
În acest fel, cei doi își promit că vor fi împreună la bine și la greu, că bărbatul o va sprijini în orice moment, iar femeia va ține familia unită.
Ei trebuie să taie tortul până la blatul inferior, pentru a se asigura că relația lor va dura până la capătul vieții.
După tăierea tortului, mirele trebuie să îi ofere miresei prima bucățică drept semn al grijii și afecțiunii sale.