Ce secrete ascunde telefonul tău. Cum poţi afla dacă mobilul îţi este ASCULTAT sau dacă eşti SPIONAT

Pe internet au apărut diversele coduri folosite de operatori și producători pentru a accesa informații despre telefonul mobil și utilizarea acestuia. Iata cateva dintre acestea!

*#62# – acest cod este folosit pentru a putea accesa informațiile despre redirecţionarea mesajelor și a apelurilor de și către telefon. La mulți operatori de rețele de telefonie mobilă aceasta este un număr unic folosit pentru toți abonații și utilizatorii rețelei.

002# – cod universal ce oprește orice formă de redirecționare a apelurilor și mesajelor ce sosec pe telefon. Acesta este un serviciu foarte bun pentru momentele de accesare a roamingului, dar acum că și aceste costuri vor dispărea, nu ai nevoie să știi acest cod.

*#06# – acest cod este folosit pentru a afla IMEI-ul unui telefon, cu acest cod se poate afla dacă un telefon a fost furat și unde este. Când este pornit, locația este trimisă automat operatorului de rețea, chiar dacă este introdusă o cartelă de telefon diferită.

ATENTIE! Dacă cineva vă cunoaște numărul IMEI, va poate afla modelul și caracteristicile tehnice ale telefonului facandu-va astfel vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic.

Codul lui James Bond

Exista si Coduri speciale care va permit sa aflati daca există cineva care urmăreaste locația dvs. și, de asemenea, pentru a determina dacă sunteti urmarit.

Pentru aceasta aveti nevoie de utilitarul NetMonitor si tastati unul din urmatoarele coduri:

pentru iPhone: * # 12345 # 3001 *

pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *

Pasul 1. Mergeți la secțiunea numită UMTS mediu mobil, apoi UMTS RR info, și scrie toate numerele de sub ID – ul celulei. Aceste numere sunt stațiile de bază situate în apropiere. Telefonul se va conecta în mod implicit la acea statie care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Du-te înapoi la meniul principal și fa clic pe fila Informații MM, apoi pe servire PLMN. Notați numerele de sub Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Cu ajutorul acestor două numere și un site obișnuit (a patra filă din stânga), puteți determina locația pe hartă a stației de bază la care telefonul este conectat.

Statiile care creeaza suspiciune sunt in general stațiile mobile – acest lucru ar putea fi un camion sau un autobuz mic, cu o antenă mare deasupra. Aceste tipuri de vehicule sunt folosite la concerte și/sau în locuri în care e o acoperire slaba la internet. Dacă exista una dintre ele din apropiere, aparent fără nici un motiv logic, si telefonul dvs. e conectat la ea, atunci e posibil sa fiti urmarit-spionat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata