Cea mai tare parada militara de FEMEI pe tocuri

Angajarea în armată pentru femei

Este una dintre meseriile a cărei uniformă impune respect din partea celor din jur și oferă stabilitate fininciară.

Acestea sunt doar două dintre motivele pentru care femeile aleg această carieră. Află care sunt condițiile de angajare în armată pentru femei.
Condițiile de angajare sunt obligatorii,iar recrutarea se face la biroul de recrutare de pe raza domiciuliului candidatului.

Se întocmește un dosar care trebuie să cuprindă cererea de înscriere,fișa de cunoaștere,fișa de examinare medicală și declarația pe propria răspundere.

Publicitate
Angajarea în armată pentru femei. Probe eliminatorii

Dacă după examenul medical îndeplinești toate criteriile pentru a participa la următoarele probe de selecție,

trebuie să te prezinți la data stabilită în unul dintre centrele de selecție și orientare. Aici urmează alte probe eliminatorii:

Probele psihologice cuprind teste de inteligență,care urmăresc testarea memoriei,abilitățile numerice,vocabularul și vederea în spațiu.

Mai sunt efectuate teste de personalitate și un test practic care urmărește identificarea calităților de lider.

Testele fizice care constau în probe în care se parcurge un traseu într-un timp determinat și care urmăresc viteza,îndemânarea,rezistența și forța,și o probă de rezistență pe distanța de 1 000 sau 2 000 de metri,în funcție de vârstă.

Înterviul de evaluare finală urmărește capacitatea de exprimare,depistarea defectelor de vorbire și motivația.

Fiecare probă se notează cu admis sau respins.

Angajarea în armată pentru femei. Admiterea
Femeile care doresc să fie doar soldați sau gradați voluntari nu susțin această probă. Este necesară pentru persoanele care doresc să ajungă ofițer,

maistru militar sau subofițer În acest caz este necesar absolvirea unei instituții militare de învățământ. Acestea sunt:

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”,Sibiu

Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”

Braşov Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa

Academia Tehnică Militară,Bucureşti

Institutul Medico-Militar,Bucureşti (o secţie la Târgu Mureş)

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre,Piteşti

Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene,Boboc

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale,Constanţa

Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul”,Alba Iulia

Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”,Breaza

Un caporal de 31 de ani dintr-o unitate militară din Galați, să-i spunem Mircea, are 1,87 m înălțime și cântărește 80 de kilograme. Colega lui de unitate, sergent major Alina, are 1,63 m și 73 de kilograme.

Deși caporalul crede că în armata română ar trebui să fie mai multe femei, nu poate să nu se întrebe dacă ea ar putea să-l care la loc sigur, în cazul în care ei doi ar patrula în Afganistan și el ar fi grav rănit.

„L-aș târî, l-aș căra, sigur nu l-aș lăsa acolo!”, îmi spune Alina. E asistentă medicală în armată și a fost, timp de șase luni, într-o misiune în Afganistan, în 2011.

„Gândește-te la un singur lucru. Eu, pe lângă raniță, mai trebuia să car și trusă medicală, și vestă anti-glonț, și cască, și armament, și pistol.

Dacă pot să car toate astea, mă descurc și cu colegul. Poate nu pot să îl ridic în spate ca pe un sac, dar pot să-l trag într-un loc unde să nu fie sub focul inamicului”, îmi spune Alina.

Discuția despre ce ar putea și ce nu ar putea să facă pe câmpul de luptă Alina, precum și celelalte femei din armata română, a iscat controverse în spațiul public după ce Ministerul Apărării Naționale (MApN) a pierdut săptămâna trecută la Curtea de Apel București un proces în care este acuzat de discriminare.

În octombrie 2014, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a răspuns pozitiv unei petiții din partea a 17 ONG-uri care acuzau Ministerul Apărării că discriminează femeile prin „segregare pe criteriul de gen în cadrul procedurii de admitere și prevederea unui număr mai mic de locuri pentru fete în comparație cu numărul de locuri pentru băieți”.

Ca să-ți faci o idee despre cât preț pune Ministerul Apărării pe contribuția femeilor, trebuie să știi că doar cinci la sută din personalul militar al armatei române sunt femei.

Spre comparație, după cum precizează chiar oficialii ministerului în documentul prin care a chemat în judecată CNCD în urma avertismentului primit, „în întreaga lume, ponderea persoanelor de gen feminin în rândul structurilor operaționale ale armatelor este de aproximativ 25-30 la sută”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata