Cel mai simplu mod în care îți poți da seama dacă kilometrii unei mașini second-hand sunt reali! Metoda asta nu dă greș niciodată!

Oricine are de gând să cumpere o mașină la mâna a doua trebuie să fie atent la niște detalii care se pot dovedi a fi extrem de importante. Specialiștii au explicat cum poți să-ți deai seama dacă s-a umblat la kilometraj.

Din ce în ce mai mulți români cumpără mașini second-hand, motiv pentru care specialiștii auto au realizat o listă de lucruri la care trebuie să fii atent atunci când achiziționezi un autoturism la mâna a doua:

– verificarea aspectului estetic al maşinii. Este indicat să cumperi o maşină ziua, la lumină naturală, atunci când se pot observa toate eventualele detalii neconforme cu prezentarea. Primul aspect care trebuie urmărit e caroseria. Unde se văd nuanţe diferite te poţi aştepta să fie lovituri.

– verificarea petelor de ulei sau apă sub maşină, sub capotă şi la motor. Se verifică eventualele scurgeri sau circuite electrice improvizate;

– verificarea uzurii scaunului şi a volanului. Cele două elemente indică uzură, kilometrii în timp, pentru că te dai jos şi te urci de foarte multe ori. Volanul, când conduci foarte mult, se roade, se văd urme de uzură;

– verificarea cărţii de service, unde sunt trecute reviziile şi numărul de kilometri la care au fost făcute. Dacă pe bord sunt mai puţini kilometri decât apar în cartea tehnică la ultima revizie este clar vorba despre o încercare de a te păcăli.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata