Cele mai idioate farse facute oamenilor de pe strada. Unele nu s-au terminat bine:)

Glumele făcute între prieteni sunt cele mai bune pentru că atunci poți râde fără probleme și chiar și de propria persoană. Dar nu toți oamenii știu să facă glume care să nu meargă atât de greșit. Iată glume care poate erau bine intenționate, dar unele dintre ele s-au terminat destul de rau.

10 motive sa radem mai mult:

Valenţele terapeutice ale râsului au fost menţionate încă din cele mai vechi timpuri începând cu înţelepţi, filosofi, scriitori şi acum…medici. Râsul este un bun mijloc de comunicare, dar şi o modalitate de relaxare şi eliminare a unor tensiuni lăuntrice. El poate fi declanşat reflex-de exemplu, la un simplu gâdilat-sau poate fi produs de un stimul psihic sau emoţional. Astfel, se ştie că frica sau depresia scad forţa musculară şi capacitatea de a face efort.Iată care sunt beneficiile râsului.

În schimb, studiile arată că râsul are un efect tonic atât asupra plămânilor şi circulaţiei, cât şi asupra întregului corp. El echivalează cu un exerciţiu fizic intens, care pune sângele în mişcare şi generează o senzaţie generală de bunăstare. De-a lungul timpului, psihologii s-au concentrat să descifreze nu doar mecanismele neurologice care produc râsul, ci şi diferitele forme de râs, semnificaţia acestora şi efectele lor specifice. Există o mare diversitate de stări de ilaritate, de la cele care apar în momentele de criză la cele care exprimă o stare de bine şi preaplin sufletesc.

Efectele terapeutice ale râsului

Considerat de mulţi cel mai bun medicament, râsul are numeroase beneficii. Acestea sunt câteva dintre acestea

Previne hipertensiunea

Râsul are capacitatea de a scădea presiunea arterială până la valoarea normală, elimină hormonii stresului din organism, creşte elasticitatea masei musculare. De asemenea, creşte ritmul cardiac şi ajută la oxigenarea sângelui.

Previne şi combate depresia

Râsul declanşează producerea de endorfine-substanţă care ucide în mod natural durerea localizată într-un anumit punct al organismului, dar produce şi o stare generală de bine şi bună dispoziţie la toate nivelurile corpului. Terapia prin râs previne şi combate depresia şi melancolia, crizele de panică şi de anxietate (teamă fără motiv), măreşte capacitatea de muncă şi ne motivează să facem eforturi să avem relaţii armonioase cu cei din jur.

Creşte activitatea anticorpilor

O consecinţă a râsului este şi stimularea producţiei de anticorpi. S-a constatat că râsul în hohote produce eustres-o stare ce generează, la rândul sau, sănătate şi emoţii pozitive, iar studiile au arătat că, după o partidă de râs, în organismul uman au loc schimbări la nivelul sistemului imunitar precum:

-creşterea numărului celulelor ce atacă agenţii patogeni infiltraţi în organism şi celulele canceroase;

-creşterea activităţii limfocitelor T;

-creşterea numărului de anticorpi Iga (imunoglobulină A) ce apără tractul respirator superior de infecţii şi agenţi patogeni, virusuri agresive generatoare de boli;

-creşterea producţiei de gamma interferon, care activează şi menţine sistemul imunitar la parametrii necesari în perioadele de criză.

sursa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata