Cezar Ouatu a rabufnit: „Italia mi-a dat foarte multe, si poate ca Romania nu mi-a dat. Si nu Romania mi-a platit mie studiile”

Cezar Ouatu a ţinut să precizeze şi faptul că a dat mai multe interviuri pentru „X Factor UK“ în care a vorbit cu drag despre România: „Eu la toate interviurile, probabil urmează să fie difuzate, am povestit despre parcursul meu muzical cu tata la Filarmonica din Ploieşti, mai român de atât… Vreau să mai spun şi că ori de câte ori am avut ocazia, inclusiv în concertele din străinătate, am spus cu mândrie că sunt Cezar Ouatu din România“.

Ouatu neagă vehement şi faptul că ar fi fost o strategie cauzată de teama că românii nu sunt văzuţi cu ochi buni în Marea Britanie: „Numai la partea asta socială nu-mi stătea mie gândul atunci, imaginaţi-vă doar stresul şi emoţiile de acolo. Nu am făcut-o din punct de vedere strategic, în niciun caz. La urma urmei, pe ei nici nu-i interesează de unde vii. Eu am dublă cetăţenie, nu mă dau italian, dar Italia mi-a dat foarte multe, pe meritul şi pe sacrificiile mele, dar Italia mi-a dat foare multe, ceea ce, şi nu mă feresc să o spun, poate că România nu mi-a dat. Şi nu România mi-a plătit mie studiile, dar eu sunt mândru că sunt român şi niciodată nu m-am plâns şi nu am reproşat că România nu m-a susţinut pe mine pe zona mea. Nu, nu m-am plâns, dar când văd românii că se bat cu pumnul în piept că, vezi Doamne, mă dau de altă naţionalitate, eu trebuie să spun adevărul. Eu trebuie să spun că sunt româno-italian, pentru că asta sunt. Din punct de vedere al carierei, mi-a dat foarte multe Italia, nu că România nu mi-ar fi dat, dar mi-a dat în 2013 cu apariţia mea la Eurovision. De atunci încolo, da, dar până la momentul ăla ce făceam? Muream de foame? Sunt mulţi români care îşi dau cu părerea gratuit“.

În ceea ce priveşte motivul pentru care i-a spus prezentatorului că vine din Italia, Ouatu a lămurit: „Întâmplător, eu chiar veneam din Italia în acea zi, am fost să-mi iau diploma de la conservator. M-a întrebat de unde veneam atunci şi i-am zis adevărul. Totuşi, să nu ne pripim în a comenta şi a judeca nişte oameni aiurea. Dacă românii vor să fie mândri, să fie mândri, iar eu mă bucur pentru acest lucru şi le mulţumesc. Eu am primit foarte multe mesaje din toată lumea – Australia, America, Anglia. Dacă românii mei vor să fie mai mândri decât ceilalţi, sunt liberi să o facă şi eu le mulţumesc“.

Citeste mai mult: adev.ro/pfkeyx

sursa: www.Adevarul.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata