Chinezoaica asta a cantat imnul Romaniei la perfectie

O tanara din China a descoperit pe YouTube imnul Romaniei, ‘Desteapta-te romane!’, si a decis sa realizeze un cover.

Fata ce pare a fi simpla, este posesoarea unei voci senzationale. Tanara s-a intregistrat in camera sa in timp ce canta imnul Romaniei, ‘Desteapta-te romane!’. Imaginile cu ea au devenit virale in tara noastra si oamenii, cum era normal, s-au impartit in doua tabere. Unii au apreciat si laudat gestul ei, iar altii considera ca este o bataie de joc la adresa Romaniei. Tu ce parere ai?

„Deşteaptă-te, române”, Imnul actual al României, a fost compus în contextul Revoluţiei de la 1848. Textul melodiei a fost scris de Andrei Mureşanu (1816-1863) și a fost publicat la data de 21 iunie 1948 în numărul 25 al „Foii pentru minte, inimă şi literatură” sub titlul „Răsunet”. Linia melodică a cântecului a fost compusă de Anton Pann (1798-1854).

După instaurarea regimului comunist și o dată cu abdicarea forţată a Regelui Mihai I, în data de 30 decembrie 1947, mai multe cântări patriotice, printre care și „Deşteaptă-te, române”, au fost interzise de autorități.

Începând cu luna decembrie a anului 1989, cântecul „Deşteaptă-te, române!” a căpătat o popularitate foarte mare, el fiind intonat ca un adevărat imn naţional, înlocuind astfel „Trei culori”. În anul 1991, Imnul este consacrat prin Constituţie, iar în 1998, la iniţiativa Senatului României, ziua de 29 iulie a devenit Ziua Imnului Naţional.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata